Home ยป Mijn sportschema voor deze week

Mijn sportschema voor deze week

Praktijk Balance your HealthVandaag is weer mijn eerste officiële werkdag sinds de operatie! En ook weer de eerste dag dat ik mag sporten, jeej! Ik heb een sportschema gemaakt voor deze week dat ik graag met jullie wil delen zodat ik voor mezelf ook een stok achter de deur heb. Ook ik heb dat nodig. Mijn praktijk is in een sportschool (BodyStyle HealthCentre in Venlo) dus dat maakt het combineren met werk wel makkelijker, ideaal. Ik wil de komende tijd een aantal dingen gaan combineren: hardlopen, krachttraining & yoga. Het wordt voor mij zoeken naar de balans hierin. Ik geef zelf ook Bootcamplessen dus dat komt er nog bij. Mijn streven is om het hardlopen vooral in de sportschool te doen op de loopband (en af en toe wil ik naar buiten). Voor wat betreft krachttraining wil ik een combi vinden tussen thuis oefeningen doen en trainen in de gym. Yoga wil ik ook thuis doen. Mijn doel is om elke dag in elk geval 30 minuten bezig te zijn.

Deze week is een drukke week, iedereen wilde uiteraard meteen weer aan de slag als ik terug was. Dat is uiteraard een goed teken en ik heb er veel zin in. Het betekent alleen ook dat ik goed moet plannen.

Maandag

Vandaag heb ik de hele dag afspraken in mijn praktijk. Af en toe heb ik wat pauzes tussendoor en in deze pauze wil ik een half uur gaan hardlopen. Ik ben niet speciaal voor iets aan het trainen. Ik wil vooral hardlopen voor de fun en omdat het me een goed gevoel geeft. Ik wil ook niet op snelheid lopen, ik wil gewoon ‘lekker’ lopen ๐Ÿ˜‰

Dinsdag

Ik heb geen ruimte tussen afspraken door. Ik werk van 8:00 uur tot 13:30 uur, dan ga ik naar huis en ’s avonds heb ik weer afspraken staan. Daarom wil ik thuis wat krachtoefeningen doen.

 • 80 jumping jacks
 • 20 push ups
 • 40 sit ups
 • 50 squats
 • 20 lunges (elk been)
 • 60 seconden muurzitten

Als je een oefening niet kent kun je ze even googelen!

Woensdag

Ook woensdag heb ik geen tijd tussen de afspraken door. Ik werk van 8:00 uur tot 14:30 uur in de praktijk en ’s avonds om 19:30 tot 21:30 uur. Hier moet ik dus ook ’s middags thuis wat doen: yoga! Dit doe ik gewoon met filmpjes via Youtube en ik hou ervan!

Donderdag

Donderdag heb ik wat meer ruimte tussen afspraken door dus vandaag wil ik graag krachttraining doen bij BodyStyle.

 • Squat
 • Deadlift
 • Dumbell bench press
 • Shoulder press
 • Standing Oblique crunch
 • Ball crunch
 • Medicin ball sit ups

Vrijdag

Deze dag werk ik thuis en wil ik buiten gaan hardlopen.

Zaterdag & Zondag

Dit weekend hebben we een Herbalife seminar en heb ik weinig tijd om te trainen. De zaterdag wil ik voordat we gaan thuis oefeningen doen:

 • 5 lunges elke kant
 • 10 push ups
 • 10 burpees

Totaal 3 sets. 

Ik heb bewust een wat korter schema gepakt, maar alles beter dan niks doen toch?

Zondag begint het seminar wat later, in de ochtend wil ik nog een yogasessie doen.

 

Doen jullie met me mee? Updates tussendoor en uiteraard workoutfoto’s kun je vinden op mijn Instagram account.

 

Liefs Nicky

Deel:

2 Reacties

 1. 19 januari 2016 / 08:58

  Wat een sportschema zeg! Ik sport meestal 2x in de week en dan doe ik zo’n groeplesje, maar ik wil zeker ook meer doen (indien ik daar tijd voor heb haha, slecht excuus ja)! Wie weet komt jouw schema nog van pas! Liefs xx

 2. 19 januari 2016 / 11:00

  Fijne afwisseling heb je in je sportschema! Ik ben soms iets te enthousiast en wil dan het liefst elke dag kracht opbouwen, maar dat is natuurlijk ook niet goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.