Home » Mijn voedingsdagboek #1

Mijn voedingsdagboek #1

VOEDINGSDAGBOEK

Ik heb mijn voedingsdagboek bijgehouden en vandaag laat ik je in random foto’s zien wat ik eet. En even meteen vooraf: dat is echt niet allemaal gezond! Ik krijg vaker de vraag wat ik allemaal eet omdat vaak gedacht wordt dat dit (zeker als diëtist zijnde) alleen maar gezond is. Nee hoor, helemaal niet! Ik heb mijn bedrijfsnaam niet voor niks uitgekozen, ik sta heel erg voor een balans in je voeding (en leefstijl), natuurlijk rekening houdend met je doelen. Ik probeer mijn basis gezond te houden maar ik geniet ook zeker af en toe van ongezonde dingen 😉

aardappelen groente vis

’s Avonds eten we vaak aardappelen, groenten, vlees/vis. Hier waren het gebakken aardappeltjes, groenten en zalm in knoflookolie.

lunch Herbalife

Lunch: magere Franse kwark met een Herbalife proteïnereepje en wat druiven.

pizza

Ik had opeens (zou het door de zwangerschap komen) zin in pizza margaritha 😉

tussendoor

Tussendoortje: 2 zuurdesem crackers met kipfilet en 48+ kaas, een bakje fruit en een beker halfvolle melk.

varkenshaas

Gebakken aardappeltjes met tijm, varkenshaas en boontjes.

spareribs

Deze had Vanja uitgekozen maar spareribs vind ik zelf ook super lekker.

kroeg

Twee boterhammen met 48+ kaas en appelstroop.

proteinereep Herbalife

De proteïnereepjes van Herbalife zijn favoriet. Ik heb er altijd een paar in de tas.

pasta

Zo’n twee keer per week eten we pasta. Dit ziet er niet heel smakelijk uit. Ik had beter een foto kunnen maken toen ik nog niet alles door elkaar geroerd had maar anyway. Wel super lekker! Vaak koken we pasta voor twee dagen. Ideaal als ik een drukkere dag heb.

krokante broodrol

Uiteten: krokante broodrol salade.

brood

Brood vooraf.

herbalife

Mijn favoriete ontbijtje: een Herbalife shake. Dit is de nieuwe smaak: Frambozen en blauwe bessen en die is lekker kan ik je vertellen. Zonder kunstmatige zoetstoffen en minder suiker 🙂 yay!

hamburger

Comfortfood na de eerste baby shop ronde 😉

druiven

Een bakje druiven tussendoor. Ik leg de druiven altijd in de koelkast omdat ik het super lekker vind als ze zo koud zijn!

club sandwich

De club sandwich van Vanja.

chinees

Dit was alweer heeeeel lang geleden maar we bestelden weer eens Chinees. Zo lekker voor af en toe!

cappuccino

Koffie, echt een relaxmomentje altijd! Al was dit net slootwater haha.

caesar salade

Uiteten: ik ging voor de caesar salade.

 

Ik zal vaker random foto’s gaan maken van mijn eten om jullie een beetje een idee te geven. Zoek dus vooral de balans die bij jouw past, het gaat uiteindelijk om de lange termijn.

 

Liefs Nicky

Deel:

7 Reacties

 1. 12 augustus 2016 / 11:13

  Hoi!

  Leuk om eens te zien wat een diëtiste allemaal eet op een dag. Ikzelf had namelijk het beeld dat diëtisten toch vaker ‘overdetop’ gezond proberen over te komen, maar gelukkig is dat niet zo en is er bij jou ook ruimte voor een pizza en lekker uit eten te gaan 🙂

  Liefs,
  Edith

  • 12 augustus 2016 / 23:07

   Thanks voor je reactie! Dat is ook precies de reden waarom het me wel leuk leek om dit te delen haha 🙂

 2. 12 augustus 2016 / 21:25

  Wat leuk om jouw dagboek te lezen! Raad jij die eiwitrepen aan? Maw, waarom eet jij ze en wanneer zou je ze moeten eten.?

  • 12 augustus 2016 / 23:06

   Hoi Karlien, ik probeer mijn eiwitten wat hoger te houden ivm opbouwen van spiermassa maar ook een stabieler energieniveau, vandaar ook de proteinereepjes. Los van dat ik ze gewoon super lekker vind haha. Ik gebruik ze vaak als tussendoortje maar zoals je ziet combineer ik het ook wel eens met bijv. een lunch. Als je meer wilt weten dan mag je me altijd even een mailtje sturen 🙂 Fijn weekend!

   • 12 september 2016 / 21:57

    Hey, dank je voor je reactie 🙂 Omdat ik op vrij veel dingen reageer qua eten, probeer ik enkel nieuwe voeding uit als het nuttig is. Zie vaak eiwitrepen liggen maar ben bang dat ik ze als een vervanger van snoep ga gebruiken

 3. Charlotte
  13 augustus 2016 / 23:07

  Ben blij dat je het (eerlijk) deelt. Ik kreeg zelf heel vaak de opmerking: dat mag jij toch helemaal niet van herbalife? Blijkbaar denken mensen dat als je met gezonde voeding werkt/dat dan niks meer mag. Terwijl je dan ook gewoon een keer zin hebt in taart/chocola/chips.

  • 15 augustus 2016 / 09:19

   Dat herken ik wel Charlotte, ik zeg altijd: Juist als de balans verder goed is dan mag dat 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.