Home Β» Mijn weekindeling met een baby nu ik weer ga werken

Mijn weekindeling met een baby nu ik weer ga werken

weekindeling

Sinds deze week ben ik officieel weer aan het werk, doei zwangerschapsverlof! Dat betekent nog meer plannen, oppas regelen en de tijd efficiënt indelen. Ik laat jullie in dit artikel zien hoe mijn weekindeling er nu uitziet. Lees je mee?

Keuzes die we gemaakt hebben

Alles draait om keuzes maken. Qua werk heb ik samen met Vanja ook een aantal keuzes gemaakt. Ik ga anderhalve dag op kantoor werken, twee dagen werk ik thuis en ik heb een dag vrij. Op maandag (hele dag) en woensdag (ochtend) ben ik op kantoor te vinden bij BodyStyle HealthCentre, daar huur ik een ruimte samen met mijn zusje Lynn die bijna afstudeert als fysiotherapeut. Ik werk dan aan mijn blog/Youtube kanaal en Herbalife business. Ik heb er bewust voor gekozen om ‘maar’ anderhalve dag van huis te zijn zodat ik veel thuis kan zijn bij Lot. Met het werk dat ik doe heb ik de mogelijkheid om veel vanuit huis te werken. Ik vind het wel fijn om toch nog vaste dagen op kantoor te zijn, voor Lot hebben we die dagen oppas geregeld. Ik vind het werk wat ik doe heel leuk en zo’n dagje kantoor is daarom ook meteen een beetje me time, even niet zorgen maar werken aan een mooie toekomst voor ons gezinnetje. Daarnaast vinden we het voor Lot ook alleen maar goed voor haar ontwikkeling als ze met andere kindjes in contact komt en er ook soms iemand anders voor haar zorgt. Jaren geleden hebben we al keuzes gemaakt met het oog op de tijd dat we (hopelijk) kinderen zouden krijgen. Dit is de reden dat we vijf jaar geleden zo fanatiek aan de slag gingen met de Herbalife business, vrijheid is voor ons namelijk heel belangrijk en dit kan binnen Herbalife, heerlijk! Ik besef me nu pas hoe geweldig het is dat we deze keuze om veel thuis te zijn nu ook echt kunnen maken. Daarnaast werk ik nog twee dagen thuis ook aan mijn blog/Youtube kanaal en Herbalife business. Lot is dan gewoon thuis en ik werk dan op de momenten dat zij slaapt. Het was even wennen en een ritme vinden maar inmiddels gaat dit erg goed.

Weekindeling

 • Maandag – 8:00 t/m 17:00 uur op kantoor (blogartikelen schrijven/Youtube kanaal/Herbalife klanten en team begeleiden en alles wat bij de business komt kijken)
 • Dinsdag – thuiswerkdag (hele dag bezig met het editen van de weekvlog)
 • Woensdag – 8:00 t/m 12:00 uur op kantoor (blogartikelen schrijven/Youtube kanaal/Herbalife klanten en team begeleiden en alles wat bij de business komt kijken)
 • Donderdag – thuiswerkdag (blogartikelen schrijven/Youtube kanaal/Herbalife klanten en team begeleiden en alles wat bij de business komt kijken)
 • Vrijdag – heb ik in principe een dag vrij
 • Zaterdag – Vrij (soms een event van Herbalife)
 • Zondag – Vrij (soms een event van Herbalife)

Dit is voor nu mijn weekindeling. Ons volgende doel is een papadag voor Vanja.

Op maandag gaat Lot naar mijn moeder. Kaylee (ons nichtje, is vijf weken ouder dan Lot) is er dan ook. Lynn is bezig met haar afstudeerscriptie en is op maandag ook vaker bij mama om mee op te passen en mama te helpen! Op woensdagochtend gaat Lot naar mijn schoonzus. Nichtje Liv en neefje Efe zijn er dan ook en ik vind het heel leuk dat ze wekelijks samen kunnen zijn. Nichtje Fee zit al op school (de tijd gaat zo snel).

Op dinsdag, donderdag en vrijdag doe ik het huishouden tussendoor. Op donderdagavond geeft Vanja altijd bootcamples. Als ik wat krap zit in tijd werk ik soms ’s avonds nog wat als Vanja thuis is maar dit probeer ik enigszins te beperken als het even kan.

Hebben jullie ook kinderen en hoeveel werken jullie? Ik ben heel benieuwd hoe jullie de week indelen? Laat het me weten in de comments πŸ™‚

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

16 Reacties

 1. 21 april 2017 / 10:24

  Mijn zoontje is drie weken en ik heb ook een eigen bedrijf. Heb voor twee dagen ook al oppas geregeld, zodat ik dan naar kantoor kan. Thuiswerken kan dan tussendoor op andere dagen. Maar ik merk dat dat nog wel lastig is.

 2. Rianne
  21 april 2017 / 10:58

  Hoi! Ik heb een zoontje van 12 weken, ietsje jonger dan Lot dus! Ik ga voorlopig niet weer aan het werk (ook luxe dat dat kan!) dus alle tijd voor onze kleine man. Ik vind het knap hoe het bij jullie gaat, je mag je echt in je handjes knijpen dat je kunt werken als Lot slaapt! Ons mannetje slaapt helemaal niet overdag, tenzij we met hem wandelen/autorijden etc. Ik heb dus helemaal geen tijd overdag om iets anders te doen!

  • 25 april 2017 / 22:39

   Leuk om te lezen en wat leuk dat ze zo dicht bij elkaar zitten inderdaad! Als hij helemaal niet slaapt dan wordt het een lastig verhaal inderdaad..

 3. Karen
  21 april 2017 / 12:26

  Knap! Succes πŸ˜‰
  Ik ben ook bewust 60% gaan werken om aan de schoolpoort te staan. Zoontjes zijn nu 1,5 en 3,5 jaar oud en werk 4 dagen tot 15.30 en op vrijdag vrij. Na 20u, als ze slapen, ga ik sporten of wat Mamzellen (cadeautjes aan huis verkopen) in bijberoep. Het is zoeken, maar als je je ritme vindt is het zaaaaaalig!
  Op vrijdag is de kleinste thuis, maar buiten huishouden, kan ik niet veel werken…

  Life is great at 35! πŸ™‚ Wat een verandering tov het tafeltenniswereldje 15j geleden haha

  Enjoy!

  • 25 april 2017 / 22:42

   Hee Karen wat leuk :)! Ik vind het ook fijn om weer aan het werk te zijn, heerlijk! Huishouden is ook wel een beetje werk en moet ook gebeuren toch πŸ˜‰ Inderdaad heel anders dan het tafeltenniswereldje, heel dankbaar voor wat ik allemaal heb meegemaakt maar ik heb het sinds in gestopt ben nog geen seconde gemist haha.

 4. Laura
  21 april 2017 / 13:19

  Ik heb 5 kinderen, waarvan de jongste precies even oid is als Lot (11 januari). Ik werk als juf en ga na de zomervakantie weer 3 dagen aan het werk. Nu met oudrtschapsverlof, dat is superfijn. Mijn man is een dag thuis, de jongsten gaan 2 dagen naar kinderdagverblijf en de oudste 3 gaan na school naar oma. Het is druk en een hoop geregel!

  • 25 april 2017 / 22:43

   Oh maar 1 dag verschil inderdaad en wow 5 kids, heerlijk druk! Ouderschapsverlof is zeker fijn, dat heb ik als zelfstandige niet. Het is wel ons doel dat Vanja straks 1 dag ouderschapsverlof kan opnemen. We twijfelen een beetje wanneer een goed moment is ook qua leeftijd?

 5. Sandra
  21 april 2017 / 18:01

  Kinderen zijn inmiddels 5 en bijna 3, maar al 9 jaar een benzinepomp en fietsenwinkel/-makerij aan huis, dus altijd aan het werk. Ook de herbalifebusiness daarbij. Werkt in principe prima, want alles gaat overal tussendoor. Werk tussen het gezinsleven door en het gezinsleven tussen de werkzaamheden door.

 6. 21 april 2017 / 19:38

  Hoi! Ik vroeg me af waar je die agenda vandaan hebt, die ziet er namelijk onwijs fijn uit! Liefs XO

 7. Tamar
  22 april 2017 / 19:54

  Wat een handige agenda, die op de foto staat!
  War kan je die kopen??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.