Home » Hoe ik ervoor zorg dat ik niet continu online ben

Hoe ik ervoor zorg dat ik niet continu online ben

online

Mijn werk is online, ik volg heel veel mede mommy’s online. Bijna alles is tegenwoordig online. Ik ben daar ook wel het type voor, vind het heerlijk dat alles zo ‘dichtbij’ is maar af en toe merk ik dat het ook heel goed is om offline te zijn. Dus vandaag deel ik mijn tips en voornemens hierover.

Vooral ook die voornemens, want ik maak soms bewust de keuze om offline te zijn, maar dit wil moet ik vaker doen. Als ik zelf niet oplet ben ik letterlijk 24/7 online. Ik betrap mezelf erop dat als Lot ’s nachts wakker wordt en ik eruit ben geweest ik heel vaak even op Instagram kijk, of even die H&M app open. Vaak word ik na tien minuten zo slaperig dat ik hem vanzelf uitklik en ga slapen maar soms maakt het witte licht me ook juist wakkerder. Ik heb mezelf nu dus een regel opgelegd: geen telefoon ’s nachts. Hij ligt nog wel onder mijn kussen hoor want ik gebruik hem nog als wekker maar tot nu toe lukt het om er ook niet op te kijken en ik vind het verbluffend hoe snel ik het merk aan hoe uitgerust ik wakker word ’s morgens.

Mijn tweede regel: Als Lot wakker is overdag leg ik de telefoon weg. Het is zo’n gewoonte geworden om maar continu even Facebook of vooral Instagram te checken dat ik me soms zelfs schuldig voel richting Lot. Ze is dan heerlijk aan het spelen maar toch voelt het als gemiste tijd. Ik werk thuis om bij haar te kunnen zijn. Niet om 24/7 met werk bezig te zijn. Dus… Aandachtspuntje. Nu hoeft het voor mij ook weer niet allemaal zo strak dus als ik af en toe met mijn telefoon bezig ben vind ik dat geen punt. Ik wil er alleen dan wel bewust voor kiezen en niet uit gewoonte zoals nu vaker gebeurt.

Dan de derde: Aan tafel geen telefoon. Nu deel ik vaak wat ik eet dus die foto maak ik wel gewoon maar ik probeer daarna ook even een momentje samen te hebben en ‘bewust’ te eten. Oké, dat klinkt wel heel zweverig maar ik wil dat die tafelmomenten in ons gezin straks ook fijne momenten zijn en ik denk dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Lot eet ook altijd aan tafel (een keer een uitzondering daargelaten), omdat wij het belangrijk vinden om daar structuur in aan te brengen.

Dan heb ik nog een voornemen: als we allebei een avond vrij zijn gaat heel vaak de tv aan, of ik werk nog wat, of we zitten op de telefoon. Dus op ons dromenbord van 2018 staat ook een goed voornemen: spelletjesavond. En nee, niet elke avond spelletjesavond maar het staat meer symbool voor ook weer echt tijd voor elkaar, bewuste tijd. En niet minuten die wegtikken achter social media. Ditzelfde geldt voor dagjes vrij als gezin. Misschien moeten we een offline dag inlassen ofzo, wie weet.

Al met al wil ik hier dus gewoon wat bewuster mee omgaan.

 

Hoe doen jullie dat? Heb je nog tips of ervaringen? Bedankt voor het lezen!

 

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.