Home » Onze avondroutine met baby Lot (10 maanden oud)

Onze avondroutine met baby Lot (10 maanden oud)

Lot

Vandaag deel ik onze avondroutine met Lot. Toen wij zelf nog geen vast ritme hadden was ik op zoek naar verschillende routines maar ik kon niet heel veel vinden. Toen heb ik me voorgenomen om die van ons te delen zodra we een vaste routine zouden hebben. 

Rond 16:45-17:00 uur ga ik koken. Vanja is om 17:30 uur thuis van het werk en dan heb ik het eten klaar. Lot eet vaak met de pot mee, soms krijgt ze een potje. Dit is eigenlijk alleen zo als we iets eten met veel kruiden of iets pittigs.

Rond 18:00 uur is het tijd voor het badje. Één van ons doet Lot in bad en de ander ruimt de keuken op. We hebben dimmers in de badkamer en deze draai ik altijd al wat donkerder zodat ze al wat kan afschakelen. Ik doe altijd een laagje water in bad met wat badschuim (voor baby’s, nu gebruiken we Bumblies maar dit wisselt). Ze speelt met twee badeenden en een badboekje en ze gaat heel vaak staan en weer zitten. Lot is niet zo’n held in gewoon rustig stilzitten. Ik was haar haren met Zwitsal shampoo en spoel dit ook gewoon uit met de sproeier. Wel probeer ik ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk water in haar gezichtje komt. Dan spelen we vaak nog wat en dan haal ik haar eruit.

Ik smeer haar in met Zwitsal Slaap zacht massage olie. Deze ruikt naar lavendel en dit werkt rustgevend. Ik doe haar de slaapzak van Puckababy (Bag 4 seasons) aan. Inmiddels heeft ze de warmste variant aan dus de zomer en herfstslaapzak in elkaar. Ik doe haar dan alleen een luier aan.

Dan gaan we naar boven, in haar kamertje hebben we een klein lampje aan zodat het daar ook schemerig is. Lot drinkt bij mij, ik geef borstvoeding. Een heerlijk momentje samen. Heel soms valt ze dan in slaap en dan leg ik haar in haar bedje. Vaak is ze na de borstvoeding nog gewoon wakker en dan pak ik haar lekker bij me op schoot, krijgt ze haar fiepie (speen) en knuffels en lees ik een boekje voor. Daarna is het tijd om te gaan slapen en leg ik haar in haar ledikantje. Lot slaapt op haar eigen kamer. Ik geef haar een kus en zeg slaap lekker. Dan doe ik het lampje uit en geef haar nog een kus, zeg slaap lekker en dan doe ik de deur achter me dicht. Ze valt dan vaak na even brabbelen zelf in slaap.

Ze slaapt vaak tussen 18:30 en 19:00 uur.

Op het moment drinkt Lot ’s nachts nog bij mij. Vaak rond 2:30 uur en rond 5:30 uur. Ze drinkt dan zo’n 10 minuten en slaapt dan meteen weer verder. Ik ben benieuwd wanneer ook wij weer nachten kunnen doorslapen. Maar voor nu is het prima zo.

Zijn er nog meer mama’s met nachtvoedingen?
En wat is jullie avondroutine?

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Even voor de duidelijkheid: dit artikel is niet gesponsord. Alle producten die ik noem hebben we gewoon zelf gekocht. Ik vind het zelf altijd leuk om te zien wat anderen gebruiken dus vandaar dat ik het erbij vermeld heb. Just so you know.

Deel:

2 Reacties

  1. Ik
    14 november 2017 / 00:18

    Mijn dochtertje is net iets jonger dan Lot, een goede week. Zij krijgt tussen 20.00-20.30 de laatste voeding. Ik ben toen ze 9 mnd was de borstvoeding af gaan bouwen. Momenteel krijgt ze allen de ochtend voeding nog. Sindsdien slaapt ze ook door. Nou ze hoeft geen eten meer maar huilt wel gemiddeld 1-2x op voor een fiepje. Het is fijn dat ze doorslaapt maar natuurlijk hebben er ook nachten dat ze dit niet doet. Dan was bv wel heel makkelijk! Een goede troost en viel weer lekker snel in slaap

    • 16 november 2017 / 17:10

      Dankjewel voor je reactie! Wat leuk dat ze bijna net zo oud zijn! Inderdaad, ik vind borstvoeding dan ook wel heel makkelijk en fijn. Wat fijn dat je dochtertje nu doorslaapt! Ik ben benieuwd wanneer Lot gaat doorslapen, vast ooit haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.