Home » Onze eerste vliegreis met Lot (+ tips!)

Onze eerste vliegreis met Lot (+ tips!)

Grand Park Lara

Wij proberen altijd in oplossingen te denken in plaats van problemen en toen we dus gingen kijken naar de vakantie voor dit jaar kwamen we samen al snel tot de conclusie dat we weer eens toe waren aan een zonvakantie. Dat hield dus ook in dat er gevlogen moest gaan worden met Lot en dat vonden we allebei meteen prima. 

Vanja en ik hebben allebei veel gereisd voor ons werk en topsport. We hebben best wel wat van de wereld gezien (maar nog lang niet genoeg vinden we zelf) en dat willen we ook heel graag meegeven aan onze kids dus er zullen nog veel reizen gaan volgen de komende jaren.

Ok, we waren er snel over uit dat we gingen vliegen, maar toen… Waar moesten we op gaan letten, moesten we ergens speciaal rekening mee houden? Google was mijn beste vriend in deze en zo kreeg ik langzaam beetje bij beetje een beeld bij hoe zo’n vliegreis zou (kunnen) gaan. Achteraf was het allemaal zo moeilijk niet maar ik had veel praktische vragen zoals tot hoever mag de buggy mee? Is er überhaupt een verschoningsmogelijkheid in zo’n vliegtuig? Ik heb zo veel gevlogen maar dat heb ik dus serieus nooit zien zitten op de wc’s in het vliegtuig, ze zitten ook goed verstopt, dat wel. Is het juist handig om aan het gangpad te zitten of juist aan het raam? Hoeveel eten moet ik voor haar meenemen? Is het handig om juist te vliegen tijdens haar middagslaapje? Of juist niet? Dat soort vragen dus.

Het heeft mij erg geholpen om ervaringen van andere mama’s te lezen en met die insteek schrijf ik dit artikel ook: wie weet (hopelijk, zou leuk zijn) heb je er wat aan!

  • We kozen waar mogelijk voor een vliegveld in de buurt. In ons geval was dat Eindhoven. De reis duurt zo al lang genoeg dus als het even kon leek het ons wel fijn om dan niet vanaf Schiphol te vliegen. Aan de andere kant hebben we daarom ook voor Grand Park Lara (ons resort in Turkije) gekozen (dit is maar 15 minuten rijden met de bus vanuit het vliegveld in Antalya). Lot is de laatste tijd niet zo’n fan van autorijden dus wij waren extra blij dat we niet nog bijna twee uur naar schiphol moesten kachelen.
  • Ik maakte een paklijst met wat allemaal mee moest in de handbagage. Ook kochten we twee kleine nieuwe dingen voor Lot die ze tijdens de vliegreis open mocht maken. Dit was ook een tip die ik veel tegenkwam en soms moet je het jezelf wat makkelijker maken. Ik zal nog een blog schrijven over wat we precies mee hadden voor Lot in de handbagage.
  • Vanja had voor vertrek wat filmpjes gedownload via Netflix zodat we deze ook zonder internet konden afspelen en Lot deze dus eventueel in het vliegtuig zou kunnen kijken. Heel handig om achter de hand te hebben.
  • Onze heenreis was precies tijdens haar middagslaapje. We besloten daarom de slaapzak mee te nemen en deze hebben we haar ook aangedaan zodat ze een slaapassociatie zou krijgen. Toch wel een beetje tot onze verbazing sliep ze twee uur (!) We hadden van tevoren niet gedacht dat ze zou gaan slapen. Lot is wel een wiebelkont en een heel actief meisje dus slapen zat er niet in dachten we. Achteraf was het voor ons dus zeker dikke prima dat we precies vlogen in de tijd dat ze normaal slaapt.
  • Chill! Vanja en ik stonden er allebei heel relaxed in en zeker achteraf denk ik dat dit misschien wel het belangrijkste is geweest. Ik denk echt dat je de sfeer en energie die je zelf uitstraalt ook overbrengt dus niet handig om in een soort mood te zitten van: Oh als ze zometeen maar niet het hele vliegtuig bij elkaar krijst. Gedachten worden dingen dus denk positief!
  • We hebben Lot op het vliegveld en bij de gate bewust veel zelf laten lopen/rennen. Dit omdat ze daarna zo’n 3,5 uur stil moest zitten in het vliegtuig en ze in elk geval haar energie kwijt kon van tevoren.
  • Lot heeft tijdens het dalen totaal geen last gehad van haar oren gelukkig. Op de terugweg wilde ze wel bij mij drinken (ik gaf toen nog borstvoeding, inmiddels ben ik gestopt) en dat heb ik dus ook gewoon gedaan. Natuurlijk zat ze gewoon vast in haar eigen riem, dat ging prima en was voor mij ook weer zo’n geluksmomentje.
  • Geniet ervan! Het is zoiets moois om samen als ouders met je kind de wereld te kunnen gaan ontdekken. Oké, dat klinkt misschien heel cliché maar het is een hele ervaring. Zonde als je dat aan je voorbij laat gaan omdat je telkens bang bent voor hoe je zoon/dochter gaat reageren. Stel jezelf flexibel op en ben in het moment. Het loopt allemaal wel los.

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.