Home ยป Operatie amandelen: 1 week later & controle KNO arts

Operatie amandelen: 1 week later & controle KNO arts

Operatie amandelen

In mijn vorige update konden jullie lezen hoe het met me ging de dag na de operatie, toen mocht ik naar huis. De operatie is inmiddels alweer een week geleden.

Ik moet zeggen dat het me overall gezien helemaal niet tegenvalt. Ja, ik heb echt wel pijn gehad (en nog steeds), niet kunnen eten. Zelfs drinken was lastig. Maar ik hoefde maar aan al die keelontstekingen van afgelopen jaar te denken en dan stelde de pijn van nu niet zoveel meer voor. Het eten gaat inmiddels best goed en als ik andere verhalen hoor mag ik heel blij zijn met hoe ik ervan af kom. Ik moest best wat medicijnen nemen (tramadol, diclofenac en paracetamol) en ook dat zorgde voor wat uitdagingen haha maar ik was blij dat ik ze had want daarmee ging het best goed. Zo goed zelfs dat ik dagelijks blogs typ (dat hebben jullie vast gemerkt) en bezoek langskwam. Vaak kon ik dan zelfs gezellig meekletsen. Ik heb zelfs twee oliebollen weggewerkt op oudejaarsavond. Daar deed ik wel een half uur over maar dat maakt niet uit, ze waren heerlijk. Tegen de tijd dat de medicijnen weer waren uitgewerkt kwam de pijn terug, daardoor werd ik elke keer weer op het matje geroepen om naar mijn lichaam te luisteren. Altijd maar sneller willen en je groot voor willen doen zit er nog steeds in, net als toen ik nog topsport deed.

Vanja heeft me super geholpen (en nog steeds), ik hoef maar iets te vragen en hij helpt me. Ik ben niet zo goed in al dat vragen, maar heel erg fijn, dankjewel ♡. Het is ook zo fijn dat hij gewoon thuis is tussen de afspraken door, ook dat is een stukje vrijheid waar ik heel dankbaar voor ben. Familie en vrienden natuurlijk ook bedankt voor iedereen die langskwam en me geholpen heeft.

Mijn amandelen waren opgestuurd ter controle en gelukkig was de uitslag goed en zaten er geen gekke dingen in. Fijn dat ze dat gecheckt hebben.

Ik kan niet zo goed stilzitten en het idee dat ik nog een 1,5 week thuis moet zitten maakt me gek. Maar hee, ik zei in het artikel van gisteren dat ik een optimist was. Dus probeerde ik het positief te benaderen. Ik kan nu dagelijks bloggen en ik probeer wat vooruit te werken want het bloggen wil ik komend jaar doorzetten. Ik moest nog wat administratieve dingen doen voor mijn praktijk waar ik niet aan toe kwam, dat kan ik ook nu rustig doen. Dusja, every downside has it’s upside zullen we maar zeggen ๐Ÿ˜‰

Vanmorgen werd ik wakker met oorpijn en ik proefde wat bloed (de details zal ik jullie besparen). Ik heb een kleine nabloeding gehad dus vandaag alleen maar gemalen, vloeibare dingen voor mij. Het is gelukkig gestopt dus met wat ijswater en ijsjes red ik me wel.

Ik ben de dag voordat ik geopereerd werd op de weegschaal gaan staan omdat ik benieuwd was wat zo’n operatie en alles zou doen met je lichaam. Inmiddels ben ik dik drie kilo kwijt, had voor mij niet gehoeven maar dat komt wel weer goed als ik  straks mijn ritme terug heb.Die kilo’s die eraf zijn, dat is geen vetmassa, dat snap je wel ๐Ÿ˜‰

 

Liefs Nicky

Deel:

3 Reacties

 1. 7 januari 2016 / 16:13

  Heel veel beterschap!
  Lekker veel waterijsjes eten dat doet goed.
  Liefs xx

  • 7 januari 2016 / 18:47

   Dankjewel Marjon! IJsjes eten doet inderdaad heel goed! Wat een leuke blog heb je ๐Ÿ™‚

 2. 7 januari 2016 / 18:46

  Dankjewel Marjon! IJsjes eten doet inderdaad heel goed! Wat een leuke blog heb je ๐Ÿ™‚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.