Home » Operatie amandelen: the day after

Operatie amandelen: the day after

nickyzh

Benieuwd naar hoe alles gegaan is gisteren? Inmiddels zijn we alweer een dag verder. Ik moest me gisteren om half 11 melden op de afdeling, toen bleek dat ik pas later in de middag geopereerd zou worden dus hadden we nog genoeg tijd om wat te lezen, te kletsen en spelletjes te doen.

zh1

puzzel

Om half 3 kreeg ik paracetamol en Dormicum (dit maakt je al wat duf). Om half 4 werd ik opgehaald en werd ik naar de voorbereidingskamer gereden, daar werd ik op de operatietafel geïnstalleerd en kreeg ik een infuus. Daarna naar de operatiekamer en toen kon alles beginnen. Net als de vorige keer was ik (gelukkig) zo weg. Ik werd om 5 voor 5 wakker op de recovery en ik kreeg meteen een glas ijswater en een waterijsje. Ik had verwacht dat het mega pijn zou doen maar dat viel me reuze mee. Waarschijnlijk nog van de narcose en pijnstillers. Na een half uur mocht ik weer terug naar de afdeling. Ik voelde me fit… Heel gek!

ballon

Vanja had een ballon meegenomen, altijd al een keer willen hebben haha.

liv2

Daarna kwam al bezoek. Vanja zou via de familie apps laten weten hoe het met me ging en of het handig was om langs te komen. Iedereen was een beetje verbaasd hoe goed ik eraan was, ikzelf eigenlijk ook wel.

Ik kon redelijk normaal praten en slikken deed wel pijn maar was niks vergeleken met de keelontstekingen die ik inmiddels gewend was. Om 8 uur was het bezoekuur afgelopen en toen merkte ik ook wel dat ik heel moe was, de pijn nam ook toe. Ik zou iedere 2 uur worden gewekt om te drinken. Dit is heel belangrijk omdat de eerste nacht ook bepalend is voor het herstel. Er komt namelijk een korst op de open wonden waar de amandelen hebben gezeten en deze moet netjes dichtgaan, drinken helpt hierbij. Door het infuus kon ik niet zo goed op een zij liggen en dus probeerde ik op mijn rug te slapen (lukt me normaal nooit), ik doezelde wat weg, drinken, doezel wat weg, drinken, wedstrijd tussen van Barneveld en van Gerwen kijken, doezel wat weg, dan nog maar een aflevering van Suits kijken en zo ging het een beetje door. Om 2 uur werd de pijn steeds erger en daardoor kon ik niet slapen dus ik vroeg de verpleging om wat extra pijnstilling en maar weer een raketje. Heilig zijn die waterijsjes, daarna voelde ik me weer stukken beter en kon ik weer wat slapen 🙂

ontbijt

Ik mocht vanochtend naar huis, toen de dokter nog even langskwam was ik net 3 boterhammen (zonder korst) aan het wegwerken, damn wat had ik honger (moest gisteren de hele dag nuchter zijn). Het ging heel langzaam, volgens mij heb ik er wel een halfuur over gedaan haha maar ik kreeg het naar binnen. Ze was nogal verbaasd dat ik redelijk normaal kon praten, laat staan eten haha. Ik werd wel nog gewaarschuwd dat de pijn thuis erger kon worden omdat de pijnstilling van de operatie nog in mijn lichaam zat. Dus om half 10 mocht ik naar huis, heerlijk!

thuis2

En dit is mijn uitzicht nu vanaf de bank, heel fijn! Ik red me wel, tot nu toe valt het me alles mee 🙂

Ik wil jullie nog bedanken voor de vele reacties (voornamelijk via facebook en app) gisteren, super lief!

 

Liefs Nicky

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.