Home » Plog: Kerstdagen familytime ★

Plog: Kerstdagen familytime ★

Kerstsamengoed

De kerstdagen zitten er alweer op! Ik vind kerst altijd zo fijn, samen met familie, lekker eten & gezelligheid ★ We hadden ook dit jaar weer een drukke planning.

Kerstavond

Kerstavond (ofja ’s middags al) gingen we naar mama en Jos.

chocolade

Vanja en ik zouden voor het toetje zorgen dus ’s ochtends doken we de keuken in.

foto

Rond 2 uur waren we bij mama & Jos en de foto van de fotoshoot hing in de kamer, super leuke foto vind ik 🙂

zusje

Selfie met zusje, ik heb haar haren gekruld met de krultang. Ik vind het altijd heel leuk om met haren te friemelen. Als ik geen diëtist was geworden was ik kapster geworden denk ik haha.

soep

Mama & Jos hadden voor de soep gezorgd en het hoofdgerecht. Van het hoofdgerecht heb ik geen foto gemaakt (*hoe stom!). Elk jaar kijk ik weer uit naar de varkenshaas in champignon roomsaus, dat is echt een familietraditie geworden, yum. Waarschijnlijk heb ik er daarom ook geen foto van, ik heb meteen aangevallen…

zalm

Willy & Rianne maakten de zalmcocktail, heerlijk!

kerst1

Selfie! Sommige foto’s zijn wat wazig, niet iedereen heeft zo’n goede camera als mijn Sony Xperia Z3… 😉

buiten

Speciaal naar buiten gelopen om deze foto te maken, heel idyllisch zo met het raam. Kan zo in een film… toch?

toetje

Wij maakten het toetje en we maakten voor het eerst zelfgemaakte chocolademousse ★

bonbons

En net als vorig jaar: aardbei/choco bonbons. Heel simpel om te maken, ik zal het recept nog met jullie delen.

vanjaik

Yeah, trots met onze mousse haha. Hij was ook nog eens erg lekker gelukkig. Recept komt binnenkort online ★

bril

Selfie met de bril, ik heb geen bril van mezelf hoor maar ik dacht even testen. Ik vind dat het me streng maakt, gek gezicht.

samen

Liefde ★

chantage

Dit is echt chantage materiaal. Na het eten begonnen we met de suprises. Mama had mij en wij hebben thuis geen bad (alleen een douche) en ik hou van badderen dus af en toe ga ik dan maar in de douchekuip zitten (je moet wat toch?), dus vandaar dat mam dit bad voor me had gemaakt. Onder het schuim zat een leuk kookboek van Jamie Oliver en een happy scheurkalender. Thanks mam ★

suprise1

Jos had Willy en had zeker de origineelste suprise gemaakt: een touwtrekkraam. Aan alle touwtjes zat een cadeautje, heel leuk!

suprise

Lynn had mama en maakte Bo na. Bo is de nieuwe kat van mama en Jos. Met Sinterklaas kregen Lynn en ik zo’n infusion waterfles waar je fruit in kunt doen zodat het water een smaak krijgt. Mam wilde deze ook graag en zoals je op de foto kunt zien heeft de kerstman geluisterd.

kat

Vanja had Jos en maakte Bo na.

Van de andere suprises heb ik geen foto gemaakt. Ook van mijn eigen suprise niet, ik had Lynn. Op haar verlanglijstje stond een oogschaduwpalette van W7 (in the nude), ik heb deze zelf ook en is echt mijn favoriet. Deze heb ik haar cadeau gegeven met nog een handige kwast om de kleuren te blenden. Daarnaast had ik een weckpotje gevuld met thee met een kaartje eraan: “lieve zussen thee” en “op nog veel fijne theemomenten samen”. En ik had nog een grote weckpot gevuld met 52 kleine briefjes. Op elk briefje staat een mooie quote of opdracht en ze mag er komend jaar elke week 1 open maken.

1e kerstdag

1e kerstdag was een mega drukke dag. Rond 1 uur gingen we naar opa en oma.

kerst2

Mama en Jos hadden gekookt voor opa, oma en ome Jac.

rianne

Vanja, Willy, Rianne en ik dronken koffie in de huiskamer van opa en oma. Of nouja, ik kan niet zo goed koffie zetten (*langlevesenseo) en het was dus net slootwater… Lynn moest ’s ochtends werken en kwam iets later naar opa en oma.

Hierna gingen we naar de andere oma, hier heb ik geen foto’s van. Rond 4 uur gingen we weer verder naar Vanja’s vader en moeder 🙂 druk schema.

van pol

Heerlijk gegeten!

Rabbit

Elk jaar met kerst krijgen we konijn. Een aantal jaren terug heb ik dit eens geprobeerd (ik had het nog nooit gehad) en het was heel lekker, dus sinds toen doe ik heerlijk mee met de traditie.

geurts

Ahhhh, Vanja’s zus en vrouw en lieve kids. Ze hadden die ochtend een Elsa jurk gekregen onder de kerstboom zoals je op de foto kunt zien.

Clevers

Yes… Clevers in de winter. Als toetje een super lekkere ijstaart, zelfgemaakt brownie en likeur 43.

2e kerstdag

2e kerstdag aten we bij papa en Mill en ik ben helemaal vergeten foto’s te maken.

kerst

Ik heb maar 1 foto… Dat neemt niet weg dat het een super gezellige dag was. Na het eten hebben we spelletjes gedaan en zoals altijd kwam ook de sjoelbak tevoorschijn. Ik word er wel elk jaar slechter in, het hoogste wat ik ‘gooide’ (noem je dat zo?) was 120. Achja, wel heel veel fun gehad en daar gaat het om.

Dat was kerst alweer. Wat gaat het toch snel. Nu is het echt aftellen tot mijn operatie komende dinsdag.

 

Liefs Nicky

Deel:

2 Reacties

  1. 27 december 2015 / 16:48

    Kerst zoals het moet zijn, lekker en gezellig! Hilarische suprise!

  2. 13 mei 2016 / 09:40

    een leuke kerstavond zo te zien en ook nog eens geslaagd 🙂
    zelf eten maken en voorbereiding vinden veel mensen leuk en ook nog eens als ze de tijd ervoor hebben,
    echter zijn er ook andere mensen die dit minder vinden en liever specialisten inschakelen om het werk te doen of voor een advies/tips nodig hebben, voor elk wat wils!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.