• About
  • Werk met mij
  • Nicky

  • Blog
    • Mama
      • Borstvoeding
      • Mama blogs
      • Mama updates
      • Mama gastblogs
      • Mama weekvlogs
      • Zwanger blogs
      • Zwanger vlogs
    • Lifestyle
      • Interieur
      • Vakantie
      • Weekly Favorites
      • Work
      • Workout
      • Overig
      • Voeding
      • Recepten
    • Mindset
      • Topsport
      • Mindset blogs
      • Geluksmomentjes
      • Dromenbord
    • Youtube
  • Contact

Nicky

Lifestyle, Recepten
/
2 januari 2016

Recept | Chocolademousse

toetje

Met kerst maakten Vanja en ik het toetje en deze keer wilden we chocolademousse zelf maken. Ik had dit nog nooit gedaan en eigenlijk wilde ik het eerst een keer uitproberen zodat het met kerst zeker niet zou mislukken maar dat kwam er natuurlijk weer niet van. Gelukkig is alles goed gegaan met kerst, de mousse was super lekker! En helemaal niet moeilijk om te maken.

chocolade

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 150 gram pure chocolade (wij hebben 72% gebruikt)
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom

Hoe maak je het klaar?

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes (zo smelt het wat sneller zometeen) en laat smelten (au bain-marie) in ongeveer 5 minuten. Au bain-marie wil zeggen dat je een kom boven een pan met kokend water zet. Zorg dat de chocolade niet in aanraking komt met water (zie foto hieronder). Neem de kom van de pan.
  2. De eieren ga je splitsen en daarna klop je het eiwit met de helft van de suiker (met een mixer) ongeveer 5 minuten totdat het glanzende stijve pieken vorm.
  3. De slagroom doe je in een ruime kom en klop je in ongeveer 3 minuten stijf.
  4. De eidooier klop je los met een garde en hier roer je de rest van de suiker door (met een mixer). Het mengsel wordt heel lichtgeel.
  5. Vervolgens roer je de gesmolten chocolade door het eidooier-suikermengsel. Spatel hier de slagroom doorheen. Daarna spatel je het eiwit snel en luchting in delen door het chocolademengsel.
  6. Schep de chocolademousse in de kommetjes die je graag wilt gebruiken (of een grote kom natuurlijk), dek het af met vershoudfolie en zet het in de koelkast om op te stijven (minimaal 2 uur).

tonysKies voor pure chocolade (minimaal 72%), op de foto hierboven maakten we de aarbei/choco bonbons. Maar dit is dus au bain-marie.

 

Liefs Nicky

6 Comments
Share
Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven. Ik ben Nicky (30), getrouwd met Vanja (32) en mama van Lot (2) en Mees (1). Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle. Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina. Mommy - Lifestyle - Mindset - Coaching

You May Also Like

9 augustus 2015

Weekly favorites #24

2 oktober 2015

Back in business

30 mei 2015

Waarom ik het woord diëten verschrikkelijk vind

14 januari 2016

Weekly favorites: rustig opbouwen, food & kapper

  • Mariska
    2 januari 2016

    Ik ben al bekend met au bain marie, maar heel handig dat je dat ook even hebt uitgelegd en laat zien! Chocolademousse is heerlijk 😀

    Reply
  • Maxime
    2 januari 2016

    Lekker! Dat gaan we sowieso een keer proberen hier op de redactie X

    Reply
    • Balance your Health
      Maxime
      4 januari 2016

      Leuk Maxime! Ik ben benieuwd, laat me maar weten wat je ervan vond 🙂

      Reply
  • Dianne
    4 januari 2016

    Nomnomnom! Dat ziet er lekker uit zeg!

    Reply
  • sammie
    14 januari 2016

    Oh jammie, ziet er heerlijk uit! Wil ik ook wel eens proberen te maken 🙂

    Reply
    • Balance your Health
      sammie
      14 januari 2016

      Dankje! Ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Reply

Leave a Comment Cancel Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Post
Gelukkig nieuwjaar! 2016!
Next Post
Dromen voor 2016
Mijn wereld 🧡 diep moment van dankbaarheid vandaag toen ik ze zo samen zag. Besefmoment. Zij hebben me zo doen groeien. Zoveel lagen dieper in mezelf laten gaan. Sinds ik mama ben voel ik nog veel meer dan ik altijd al deed. Veel meegemaakt met z'n allen, veel doorvoeld, veel oude patronen al doorbroken. En weet je, hoe meer ik dat doe en shit in mezelf oplos en aankijk, hoe meer ik voel. Maar hoe meer liefde ik ook kan voelen. Dankbaarheid. En deze foto is alles wat ik al mijn hele leven wens en naar verlangd heb, trots op ons 🫶🏻 en dat koppie van Tijn 😍 smelt ✨
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Mijn wereld 🧡 diep moment van dankbaarheid vandaag toen ik ze zo samen zag. Besefmoment. Zij hebben me zo doen groeien. Zoveel lagen dieper in mezelf laten gaan. Sinds ik mama ben voel ik nog veel meer dan ik altijd al deed. Veel meegemaakt met z'n allen, veel doorvoeld, veel oude patronen al doorbroken. En weet je, hoe meer ik dat doe en shit in mezelf oplos en aankijk, hoe meer ik voel. Maar hoe meer liefde ik ook kan voelen. Dankbaarheid. En deze foto is alles wat ik al mijn hele leven wens en naar verlangd heb, trots op ons 🫶🏻 en dat koppie van Tijn 😍 smelt ✨
4 dagen geleden
View on Instagram |
1/6
De broertjes 💙🫶🏻
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
De broertjes 💙🫶🏻
4 dagen geleden
View on Instagram |
2/6
🎶🐚 Oh women of the world
May your stories be told 
and your voices be heard
May you shine like the moon
Fly like a bird
On wings of liberation
Daughter of love, mother of creation 🫶🏻

🌙 Mary Isis - We are rising
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
🎶🐚 Oh women of the world May your stories be told and your voices be heard May you shine like the moon Fly like a bird On wings of liberation Daughter of love, mother of creation 🫶🏻 🌙 Mary Isis - We are rising
7 dagen geleden
View on Instagram |
3/6
Tip! Zelfgemaakte ijsjes! Deze handige zakjes zijn van @twistshakebaby 🔥 hoe heb ik de ijsjes gemaakt? 150 ml volle kwark, 1 banaan en een beetje diepvries frambozen. Alles in de blender en daarna verdelen over de zakjes en de diepvries in ❄️ Maken jullie ook soms zelf ijsjes? Wat is je favo recept? Deel het hieronder zodat we allemaal inspiratie kunnen opdoen 💖👇🏻
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Tip! Zelfgemaakte ijsjes! Deze handige zakjes zijn van @twistshakebaby 🔥 hoe heb ik de ijsjes gemaakt? 150 ml volle kwark, 1 banaan en een beetje diepvries frambozen. Alles in de blender en daarna verdelen over de zakjes en de diepvries in ❄️ Maken jullie ook soms zelf ijsjes? Wat is je favo recept? Deel het hieronder zodat we allemaal inspiratie kunnen opdoen 💖👇🏻
1 week geleden
View on Instagram |
4/6
Je mag me alles vragen 💜✨ Persoonlijk of over bijvoorbeeld voeding, workouts, mindset, ouderschap, vrije school, spiritualiteit, gewoontes etc.
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Je mag me alles vragen 💜✨ Persoonlijk of over bijvoorbeeld voeding, workouts, mindset, ouderschap, vrije school, spiritualiteit, gewoontes etc.
1 week geleden
View on Instagram |
5/6
Lievelingsleven 💖 Haarband en zonnebril van mam. Frietjes en kipnuggets erbij, unicorn 🦄  ketting om en genieten maar!
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Lievelingsleven 💖 Haarband en zonnebril van mam. Frietjes en kipnuggets erbij, unicorn 🦄 ketting om en genieten maar!
1 week geleden
View on Instagram |
6/6
@nickyvanpol
  • Home
  • Shop
  • About
  • Contact

Copyright © 2022 Nicky. All Rights Reserved.Site Powered by Pix & Hue.