Home Β» Recept: Homemade humus

Recept: Homemade humus

PicsArt_1423479069738Tijd voor weer een recept! De vorige keer had ik kikkererwtensalade gemaakt, toevallig blijven we nu in de kikkererwtensfeer πŸ˜‰

Receptenboek

De laatste tijd eet ik veel humus, maar deze kocht ik vaak kant-en-klaar in de winkel. Het leek me ook leuk (en gezond) om deze eens zelf te maken, dus ik ben de keuken ingedoken en heb wat geëxperimenteerd. Uiteindelijk een humus gemaakt en het was echt zo easy om te doen! Hieronder vinden jullie het recept.

Ingrediënten

– 5 eetlepels sesamzaad
– 2 teentjes knoflook (dit was voor mij te veel, vorige keer gebruik ik maximaal 1 teentje knoflook)
– 200 gram kikkererwten + 2-3 eetlepels vocht uit blikje
– 1 eetlepel yoghurt
– 1 eetlepel olijfolie
– 3 eetlepels citroensap
– 1 mespunt suiker
– 1 mespunt cayennepeper
– peper en zout
– 1 mespunt paprikapoeder
– 1 eetlepel peterselie
(- 2 eetlepels tahin/sesampasta. Deze heb ik zelf nog toegevoegd, persoonlijk vond ik de smaak dan wat zachter)

PicsArt_1423477666707

Zo maak je het

Rooster de sesamzaadjes 2 minuten, halveer 2 teentjes knoflook. Pureer 200 gram kikkererwten met 2-3 eetlepels vocht uit het blikje, de sesamzaadjes, knoflook, 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel olijfolie. Voeg daarna 3 eetlepels citroensap toe en pureer nog een keer kort. Breng de humus op smaak met 1 mespunt suiker, 1 mespunt cayennepeper en wat peper en zout.
Doe alles is een kom en voeg 1 mespunt paprikapoeder toe en 1 eetlepel fijngesneden peterselie. Strooi deze over de humus heen en klaar is kees!

Ik vond het erg naar knoflook smaken, ik vind knoflook lekker maar het moet niet overheersen, dat was nu wel het geval dus de volgende keer maximaal 1 teentje knoflook als ik dit klaarmaak ;). Ik heb tijdens het pureren ook nog 2 eetlepels tahin/sesampasta toegevoegd, persoonlijk vond ik dit lekkerder (iets mildere smaak). Zie hieronder het resultaat.

Ik vind humus erg lekker als dip bij groenten zoals wortel, paprika en komkommer bijvoorbeeld. Ik eet dit zelf vaker als tussendoortje πŸ™‚

PicsArt_1423479069738

 

 

 

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.