• Over mij
  • Blog
    • Mama
      • Borstvoeding
      • Mama blogs
      • Mama updates
      • Mama gastblogs
      • Mama weekvlogs
      • Zwanger blogs
      • Zwanger vlogs
    • Lifestyle
      • Voeding
      • Recepten
      • Interieur
      • Vakantie
      • Weekly Favorites
      • Work
      • Workout
      • Overig
    • Mindset
      • Topsport
      • Mindset blogs
      • Geluksmomentjes
      • Dromenbord
    • Youtube
  • Balance your Health

  • Fitplan
    • Onze journey
    • FITplan #dutchpowerteam
    • Herbalife Shop
  • Contact

Balance your Health

Lifestyle, Recepten
/
9 februari 2015

Recept: Homemade humus

PicsArt_1423479069738Tijd voor weer een recept! De vorige keer had ik kikkererwtensalade gemaakt, toevallig blijven we nu in de kikkererwtensfeer ๐Ÿ˜‰

Receptenboek

De laatste tijd eet ik veel humus, maar deze kocht ik vaak kant-en-klaar in de winkel. Het leek me ook leuk (en gezond) om deze eens zelf te maken, dus ik ben de keuken ingedoken en heb wat geรซxperimenteerd. Uiteindelijk een humus gemaakt en het was echt zo easy om te doen! Hieronder vinden jullie het recept.

Ingrediรซnten

– 5 eetlepels sesamzaad
– 2 teentjes knoflook (dit was voor mij te veel, vorige keer gebruik ik maximaal 1 teentje knoflook)
– 200 gram kikkererwten + 2-3 eetlepels vocht uit blikje
– 1 eetlepel yoghurt
– 1 eetlepel olijfolie
– 3 eetlepels citroensap
– 1 mespunt suiker
– 1 mespunt cayennepeper
– peper en zout
– 1 mespunt paprikapoeder
– 1 eetlepel peterselie
(- 2 eetlepels tahin/sesampasta. Deze heb ik zelf nog toegevoegd, persoonlijk vond ik de smaak dan wat zachter)

PicsArt_1423477666707

Zo maak je het

Rooster de sesamzaadjes 2 minuten, halveer 2 teentjes knoflook. Pureer 200 gram kikkererwten met 2-3 eetlepels vocht uit het blikje, de sesamzaadjes, knoflook, 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel olijfolie. Voeg daarna 3 eetlepels citroensap toe en pureer nog een keer kort. Breng de humus op smaak met 1 mespunt suiker, 1 mespunt cayennepeper en wat peper en zout.
Doe alles is een kom en voeg 1 mespunt paprikapoeder toe en 1 eetlepel fijngesneden peterselie. Strooi deze over de humus heen en klaar is kees!

Ik vond het erg naar knoflook smaken, ik vind knoflook lekker maar het moet niet overheersen, dat was nu wel het geval dus de volgende keer maximaal 1 teentje knoflook als ik dit klaarmaak ;). Ik heb tijdens het pureren ook nog 2 eetlepels tahin/sesampasta toegevoegd, persoonlijk vond ik dit lekkerder (iets mildere smaak). Zie hieronder het resultaat.

Ik vind humus erg lekker als dip bij groenten zoals wortel, paprika en komkommer bijvoorbeeld. Ik eet dit zelf vaker als tussendoortje ๐Ÿ™‚

PicsArt_1423479069738

 

 

 

0 Comments
Share
Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven. Ik ben Nicky (30), getrouwd met Vanja (32) en mama van Lot (2) en Mees (1). Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle. Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina. Mommy - Lifestyle - Mindset - Coaching

You May Also Like

9 januari 2016

Review | Vifit Extra Proteine

19 mei 2015

Seizoensgroenten, wat hoe en wanneer?

5 januari 2016

Let’s get personal TAG

18 maart 2016

Boekreview: Bespaar met Jamie

Leave a Comment Cancel Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Post
Weekly favorites #1
Next Post
Light… Weet jij wat het betekent?
@balanceyourhealth
  • Home
  • Shop
  • About
  • Contact

Copyright © 2021 Balance your Health. All Rights Reserved.Site Powered by Pix & Hue.