• About
  • Werk met mij
  • Nicky

  • Blog
    • Mama
      • Borstvoeding
      • Mama blogs
      • Mama updates
      • Mama gastblogs
      • Mama weekvlogs
      • Zwanger blogs
      • Zwanger vlogs
    • Lifestyle
      • Interieur
      • Vakantie
      • Weekly Favorites
      • Work
      • Workout
      • Overig
      • Voeding
      • Recepten
    • Mindset
      • Topsport
      • Mindset blogs
      • Geluksmomentjes
      • Dromenbord
    • Youtube
  • Contact

Nicky

Lifestyle, Recepten
/
21 juni 2016

Recept: Koreaanse roerbakrijst

Roerbakrijst

Het recept van de Koreaanse roerbakrijst hadden jullie nog van me tegoed. Het is alweer een tijd geleden dat ik dit recept maakte, maar dat ga ik binnenkort weer doen!

 

IngrediΓ«nten (voor 4 personen)

Totale bereidingstijd: 40 minuten

  • 1 mok (320 gram) zilverlies- of witte basmatirijst
  • 200 gram gebraden borststuk (ik heb een varkenslapje gebruikt)
  • 2 el BBQ-saus
  • 2 el hete chilisaus
  • Zoutarme sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 150 gram champignons
  • Sesamolie
  • 1/2 savooiekool
  • 5 grote eieren

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan gezouten water. Snij het vlees in grote stukken en meng ze in een kom met de BBQ-saus, chilisaus en 1 eetlepel sojasaus door elkaar. Zet opzij.

Rooster de sesamzaadjes 1 minuut in een grote, ondiepe pan op matig vuur, kieper ze in een kommetje, zet ze opzij en hou de pan bij de hand. Pel ongeveer 5 minuten voordat de rijst klaar is de tenen knoflook, snijd ze in plakjes, snijd de Spaanse peper in ringetjes en bak ze samen met de champignons en 2 eetlepels olie 2 minuten in de grote pan op het vuur. Doe er het vlees en de marinade bij en glaceer de stukjes terwijl je de kool snippert (gooi de kern weg). Doe er wanneer het vlees sticky en goudbruin is de kool bij, schep ze regelmatig om en laat ze 4-5 minuten bakken, of tot ze geslonken zijn.

Giet de rijst af, doe hem met een scheutje sojasaus in de pan, breek er een ei bij en roer heel goed. Draai het vuur laag en druk de rijst rondom stevig aan zodat de korrels lekkere krokante randjes krijgen, terwijl je de andere eieren pocheert (ik heb ze gewoon gebakken). Veeg de pan waarin je de rijst gekookt hebt schoon en pocheer de eieren 2-4 minuten in zacht kokend water, afhankelijk van hoe je ze graag hebt. Serveer de rijst rechtstreeks uit de pan en leg er de gepocheerde eieren op. Prik de eieren door, strooi er de geroosterde sesamzaadjes over en sprenkel er wat hete chilisaus over… als je durft!

 

Succes en smakelijk! Laat je me even weten wat je ervan vond?

 

Liefs Nicky

0 Comments
Share
Balance your Health

Super leuk dat je een kijkje neemt op mijn plekje op het internet waar ik al mijn hersenspinsels deel en je een kijkje geef in ons leven. Ik ben Nicky (30), getrouwd met Vanja (32) en mama van Lot (2) en Mees (1). Ik schrijf- en vlog over een fitte lifestyle, het mama zijn en eigenlijk alles wat me bezighoudt. Ik sta bekend om mijn positieve mindset en ik inspireer- en coach anderen als Herbalife coach naar een healthy active lifestyle. Wil je meer over ons weten? Kijk dan even op de over ons pagina. Mommy - Lifestyle - Mindset - Coaching

You May Also Like

26 april 2015

Weekly favorites #11

8 juli 2018

Weekly favorites: Balans balans balans!

21 september 2017

Vakantievlog #4: Vrienden komen op bezoek

16 maart 2015

Weekly favorites #6

Leave a Comment Cancel Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Previous Post
Weekly favorites: veel familietijd & we krijgen er een nichtje bij!
Next Post
WIJ ZIJN ZWANGER!
Mijn wereld 🧑 diep moment van dankbaarheid vandaag toen ik ze zo samen zag. Besefmoment. Zij hebben me zo doen groeien. Zoveel lagen dieper in mezelf laten gaan. Sinds ik mama ben voel ik nog veel meer dan ik altijd al deed. Veel meegemaakt met z'n allen, veel doorvoeld, veel oude patronen al doorbroken. En weet je, hoe meer ik dat doe en shit in mezelf oplos en aankijk, hoe meer ik voel. Maar hoe meer liefde ik ook kan voelen. Dankbaarheid. En deze foto is alles wat ik al mijn hele leven wens en naar verlangd heb, trots op ons 🫢🏻 en dat koppie van Tijn 😍 smelt ✨
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Mijn wereld 🧑 diep moment van dankbaarheid vandaag toen ik ze zo samen zag. Besefmoment. Zij hebben me zo doen groeien. Zoveel lagen dieper in mezelf laten gaan. Sinds ik mama ben voel ik nog veel meer dan ik altijd al deed. Veel meegemaakt met z'n allen, veel doorvoeld, veel oude patronen al doorbroken. En weet je, hoe meer ik dat doe en shit in mezelf oplos en aankijk, hoe meer ik voel. Maar hoe meer liefde ik ook kan voelen. Dankbaarheid. En deze foto is alles wat ik al mijn hele leven wens en naar verlangd heb, trots op ons 🫢🏻 en dat koppie van Tijn 😍 smelt ✨
6 dagen geleden
View on Instagram |
1/6
De broertjes πŸ’™πŸ«ΆπŸ»
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
De broertjes πŸ’™πŸ«ΆπŸ»
7 dagen geleden
View on Instagram |
2/6
🎢🐚 Oh women of the world
May your stories be told 
and your voices be heard
May you shine like the moon
Fly like a bird
On wings of liberation
Daughter of love, mother of creation 🫢🏻

πŸŒ™ Mary Isis - We are rising
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
🎢🐚 Oh women of the world May your stories be told and your voices be heard May you shine like the moon Fly like a bird On wings of liberation Daughter of love, mother of creation 🫢🏻 πŸŒ™ Mary Isis - We are rising
1 week geleden
View on Instagram |
3/6
Tip! Zelfgemaakte ijsjes! Deze handige zakjes zijn van @twistshakebaby πŸ”₯ hoe heb ik de ijsjes gemaakt? 150 ml volle kwark, 1 banaan en een beetje diepvries frambozen. Alles in de blender en daarna verdelen over de zakjes en de diepvries in ❄️ Maken jullie ook soms zelf ijsjes? Wat is je favo recept? Deel het hieronder zodat we allemaal inspiratie kunnen opdoen πŸ’–πŸ‘‡πŸ»
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Tip! Zelfgemaakte ijsjes! Deze handige zakjes zijn van @twistshakebaby πŸ”₯ hoe heb ik de ijsjes gemaakt? 150 ml volle kwark, 1 banaan en een beetje diepvries frambozen. Alles in de blender en daarna verdelen over de zakjes en de diepvries in ❄️ Maken jullie ook soms zelf ijsjes? Wat is je favo recept? Deel het hieronder zodat we allemaal inspiratie kunnen opdoen πŸ’–πŸ‘‡πŸ»
2 weken geleden
View on Instagram |
4/6
Je mag me alles vragen πŸ’œβœ¨ Persoonlijk of over bijvoorbeeld voeding, workouts, mindset, ouderschap, vrije school, spiritualiteit, gewoontes etc.
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Je mag me alles vragen πŸ’œβœ¨ Persoonlijk of over bijvoorbeeld voeding, workouts, mindset, ouderschap, vrije school, spiritualiteit, gewoontes etc.
2 weken geleden
View on Instagram |
5/6
Lievelingsleven πŸ’– Haarband en zonnebril van mam. Frietjes en kipnuggets erbij, unicorn πŸ¦„  ketting om en genieten maar!
nickyvanpol
nickyvanpol
•
Follow
Lievelingsleven πŸ’– Haarband en zonnebril van mam. Frietjes en kipnuggets erbij, unicorn πŸ¦„ ketting om en genieten maar!
2 weken geleden
View on Instagram |
6/6
@nickyvanpol
  • Home
  • Shop
  • About
  • Contact

Copyright © 2022 Nicky. All Rights Reserved.Site Powered by Pix & Hue.