Home » Recept: Oreo cheesecake

Recept: Oreo cheesecake

Oreo cheesecake

Met kerst verzorgen Vanja en ik meestal het toetje aan mijn kant van de familie. Zo ook dit jaar weer en we maakten deze Oreo cheesecake. Heel makkelijk want je hebt geen oven nodig, snel klaar en ook nog eens super lekker. En machtig…

Wat heb je nodig?

  • 308 gram Oreo’s (2 rollen)
  • 80 gram ongezouten boter
  • 200 gram monchou
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram witte chocolade met crisped rice
  • Een bakvorm met een diameter van 18 cm
  • Keukenmachine (ik heb onze blender gebruikt)
  • Staafmixer

Hoe maak je het klaar?

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. De eerste keer dat ik deze taart maakte was dat best lastig. Ik heb namelijk geen keukenmachine en dacht dat het in de blender ook wel zou kunnen. Ik heb de koekjes er ‘heel’ ingegooid en bij elke keer pulsen gingen ze een beetje kapot maar daarna plakte alles aan de rand waardoor het dus niet meer gemalen werd. Ik moest dit dus elke keer met een vork weer loshalen en de blender opnieuw aanzetten. Toen ik de taart voor de tweede keer maakte heb ik de oreo’s met de hand al in kleinere stukken gebroken en toen ging het wel heel makkelijk in de blender. Tip dus!


Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels en schep de helft van het mengsel in de springvorm. Druk aan met een lepel tot een vaste laag.

Doe de roomkaas en yoghurt in een kom en pureer met een staafmixer. Hak de witte chocolade fijn en schep deze door het mengsel. Verdeel de rest van de koekkruimels over het roomkaasmengsel en druk voorzichtig glad.

Laat de cheesecake minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Haal de cheesecake uit de koelkast en haal de taart uit de springvorm. Schuif de taart voorzichtig met een spatel op een bord. Leg op de bovenkant van de taart nog een bord en draai om. Dit laatste heb ik niet gedaan omdat mijn springvorm allemaal kleine bolletjes op de bodem heeft waardoor deze in de taart zaten en ik dat er niet zo mooi uit vond zien.

Eet smakelijk!

 

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?