Home » Recept: suikervrije energy balls

Recept: suikervrije energy balls

Energy balls

Toen ik deze foto op Instagram postte kreeg ik meteen wat reacties en vragen of ik deze wilde delen. Dus bij deze!

En ik kan je vertellen… Ze zijn lekker! En ze vullen heel erg goed. Normaal kan ik best ‘dooreten’, met een zak chips bijvoorbeeld (guilty), maar deze snack vult echt goed. Het is ook super simpel om te maken, het zijn maar 3 ingrediënten.

Glutenvrij, lactosevrij en suikervrij

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 ‘balls’ (het ligt er natuurlijk aan hoe groot je ze maakt)

 • 75 gram cashewnoten (ongezouten)
 • 100 gram dadels zonder pit (ongeveer 4 stuks)
 • 20 gram pure chocolade (ik heb 90% pure chocolade gebruikt)

Vermaal de cashewnoten tot grove korrels. Ik heb het met een blender gedaan, dat ging ook prima. Voeg daarna de dadels toe en vermaal het tot alles goed gemengd is. Het mag best nog een beetje grof blijven. Schep alles over in een kom. Hak de chocolade in stukjes en meng deze erdoor. Nu hoef je er alleen nog maar balletjes van te maken en klaar is kees. Ik heb ze goed bij elkaar geduwd en vervolgens gerold tussen tussen mijn handen. Ga natuurlijk door tot al het deeg op is.

 

Waar ik tegenaan liep

Ik had geen keukenmachine, dus ik heb alles met de blender gedaan. Dat ging prima maar dat moest wel in fases. Ik maakte namelijk 18 ‘balls’ en alle cashewnoten in een keer was te veel maar in 3 keer ging prima. Daarna heb ik de dadels ook in een paar keer helemaal apart in de blender gedaan. Daarna heb ik deze dus pas samengevoegd en tot slot de chocolade erdoor. Een keukenmachine is handiger denk ik maar het ging wel gewoon.

De volgende keer rol ik ze denk ik nog even door de kokos voor een extra finishing touch 😉

 

Ik ben heel benieuwd of je ze ook gaat maken, laat het me weten in de comments!

 

Liefs Nicky

Deel:

3 Reacties

 1. 11 april 2016 / 12:04

  Cashewnoten zijn super lekker! dit zou er bij mij wel ingaan.

 2. Marion
  2 april 2017 / 20:20

  Ze zijn heerlijk Nicky. Ik had 5 dadels en dat was zeker geen 100 gram, 10 a 12 komt eerder in de buurt. Desondanks smaakte het verrukkelijk. Het omhulsel van kokos past er ook heerlijk bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.