Home » Review | Arla Skyr yoghurt

Review | Arla Skyr yoghurt

Review Skyr
Bron foto

De SKYR yoghurt van Arla is ook zo’n product waar ik veel vragen over krijg. Ik heb alle smaken mogen testen en ik vertel jullie vandaag wat ik er van vind. Hoe lees je het etiket? Waar moet je op letten?

Wat Arla zegt over Skyr

Arla® skyr is van nature rijk aan eiwit, romig van smaak en bevat 0% vet. De unieke eigenschappen voor een goede start van de dag. Arla® skyr bevat 11 gram eiwit per 100 gram. Dat is 2,5 keer meer dan gewone yoghurt en bijna 1,5 keer meer dan kwark. Arla® skyr is 100% natuurlijk, dus geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen. Arla® skyr heeft een heerlijke zijdezachte, maar dikke textuur. Dus start de dag op z’n IJslands en kom maar op met die ochtend!

Nu verkrijgbaar in Nederland in de smaken naturel, honing en framboos-cranberry.

Arla Skyr Naturel

Review Arla Skyr
Bron foto

Voedingswaarde per 100 ml 65 kcal, vet 0 gram waarvan verzadigd vet 0 gram, koolhydraten 4 gram waarvan suikers 4 gram, eiwit 11 gram, zout 0,14 gram.

Ingrediënten: magere yoghurt.
Hier zitten dus geen toegevoegde suikers in, de koolhydraten die erin zitten komen van de yoghurt zelf. Prima keuze dus!

Arla Skyr Framboos Cranberry

Arla Skyr framboos cranberry
Bron foto

Voedingswaarde per 100 ml 78 kcal, vet 0 gram waarvan verzadigd vet 0 gram, koolhydraten 9 gram waarvan suikers 8,3 gram, eitwit 9,2 gram, zout 0,12 gram

Ingrediënten: magere yoghurt, 5,1% framboos, suiker, 3,4% cranberry, maïszetmeel, natuurlijk aroma, citroensap. Ai, suiker staat al op de derde plaats.

De naturel smaak heeft geen toegevoegde suikers. Deze smaak heeft dus wel toegevoegde suikers.

Arla Skyr Honing

Arla skyr honing
Bron foto

Voedingswaarde per 100 ml 75 kcal, vet 0 gram waarvan verzadigd vet 0 gram, koolhydraten 8,4 gram waarvan suikers 7,6 gram, eitwit 9,1 gram, zout 0,12 gram

Ingrediënten: magere yoghurt, 3,4% honing, suiker, maïszetmeel, citroensap, natuurlijk aroma

Ook deze smaak bevat dus toegevoegde suikers.

Waar kun je Skyr kopen?

Albert Heijn, Jumbo supermarkten, Deen supermarkten, Coop. Jan Linders supermarkten, Vomar voordeelmarkt, Spar, Poiesz supermarkten.nl, Boni supermarkt, Plus, Hoogvliet, Boon’s Markt, Dirk, Dekamarkt.

Welke moet ik nu kiezen?

Ik kan me voorstellen dat je nu nog denkt: Fijn…die info, maar welke moet ik nu kiezen.De naturel smaak heeft geen toegevoegde suikers. De smaken honing en framboos-cranberry hebben daarentegen wel toegevoegde suikers. Het aantal suikers is respectievelijk 7,6 gram en 8,3 gram per 100 gram. Het ligt er een beetje aan (zoals altijd met voeding) welke je kiest. Iedereen heeft andere doelen. Als je toegevoegde suikers probeert te vermijden kun je het beter bij de naturel variant houden. Ik zou in elk geval zelf niet dagelijks de Skyr met een smaakje eten maar ik eet nu ook al zo goed als alleen naturel zuivelproducten omdat dit gewoon de meest pure producten zijn. Wil je wel een keer een smaakje is daar natuurlijk voor af en toe niks mis mee. Ik heb ze alle drie mogen proeven, de naturel smaak vond ik prima. Ik hoorde zelfs al van mensen die ik begeleid dat deze ook lekker is als basis van sauzen bijvoorbeeld. De Skyr met honingsmaak vond ik redelijk sterk maar na een aantal lepels viel dit wel weer mee, even wennen. De cranberry smaak vond ik zelf het lekkerst. Zoals ik al zei zou ik zelf eerder voor de naturel variant kiezen en als ik een wat zoetere smaak wil dan doe ik er een klein beetje (gedroogd) fruit doorheen en eventueel een klein beetje honing. Naar mijn idee is dat ‘puurder’ dan de smaakvarianten.

 

Welke zou jij kiezen?

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Liefs Nicky

Deel:

10 Reacties

 1. 30 januari 2016 / 11:53

  Ik denk dat ik voor de honing versie zou kiezen! 😀 Ik doe namelijk ook altijd honing in mijn yoghurt haha

 2. 30 januari 2016 / 11:55

  Waar smaakt Skyr yoghurt naar? Naar normale yoghurt of heeft het toch zijn eigen smaak?

  • 7 februari 2016 / 15:06

   Hoi Nilou, smaken verschillen natuurlijk maar ik vind de Skyr yoghurt wat romiger/vollere smaak dan magere kwark. De structuur is veel dikker dan yoghurt dus daar kun je het niet echt mee vergelijken!

 3. 30 januari 2016 / 12:25

  Goede tips! Je kan ook de naturel kiezen en er noten/granola/fruit doorheen doen.

 4. 30 januari 2016 / 16:30

  Ik heb ze alle 3 gehad maar ik moet zeggen dat ik gewoon yoghurt lekkerder vind 🙂

 5. 31 januari 2016 / 10:50

  Ik heb de honing variant al eens geprobeerd, maar ik vond die toch iets te overheersend. Ik wil wel nog de gewone naturel versie proberen.

  • 7 februari 2016 / 15:04

   Bedankt voor je reactie Neelke, ik vind de honing variant zelf ook wat overheersend. Vooral de eerste paar lepels daarna ging het wel. De gewone vind ik zelf prima te doen, ik doe er dan zelf wat honing overheen.

 6. Jarl Westerouen van Meeteren
  25 juni 2016 / 12:53

  Heb de framboos-cranberry variant geprobeerd. Wel lekker maar niks bijzonders. Waarom weer een nieuw melk product terwijl we al keuze hebben uit heel veel anderen.
  Trouwens ken ik de originele skyr, de skyr van Arla heeft hier niets mee te maken. Het lijkt mij meer een marketing stunt dan iets anders.
  Voor mij een groot raadsel is de toevoeging van maiszetmeel! Hoort totaal niet thuis in yoghurt en is vooral een dikmaker. Misschien om vriend Monsanto een dienst te bewijzen?
  Al met al een overbodig product.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.