Home » Review: Happiness planner

Review: Happiness planner

Happiness Planner

Vandaag een artikel dat veel door jullie is aangevraagd: een review over de Happiness Planner. Ik bestelde deze planner eind 2016 dus ik heb hem inmiddels een aantal maanden in gebruik. Lees je mee?

Happiness Planner

Waarom koos ik voor de Happiness Planner?

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn wij veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, daar sluit deze Happiness Planner perfect bij aan omdat je dagelijks stil staat bij dingen waar je dankbaar voor bent en waar je blij om bent. Hierdoor wordt het veel makkelijker om positief te denken en zo start je op een fijne manier je dag. Elke dag heeft een nieuwe inspirerende quote en je geeft aan het eind van de dag aan wat je hoopt voor de volgende dag. Ook leek het me handig om een dagplanner te hebben waar je ook je to do taken in kwijt kunt.

Ik ben altijd een planner geweest en ik kan echt niet zonder. Elke week ga ik zitten om de volgende week weer in te plannen en dat geeft me een bepaalde rust en vooral ook focus. Daarnaast vond ik de planner er heel erg tof en chic uit zien en het oog wil natuurlijk ook wat.

De Happiness Planner start met een Happiness Roadmap waarin je aan de hand van vragen na gaat denken over jezelf en over je leven. Hierdoor word je wat meer bewust van waar je nu staat en waar je heen wilt, erg fijn! Op de website kun je de planner ook digitaal inzien.

Hoe gebruik ik de Happiness Planner?

Je kunt de planner gebruiken op de manier die jij fijn vindt. Ik zal jullie in elk geval laten zien hoe ik hem gebruik en wanneer ik hem invul.

Maandplanning

Happiness Planner

Elke maand start met een maandoverzicht zoals op de foto hierboven. Ik werk qua werkplanning zo nooit met een maandoverzicht, dit doe ik liever per week en per dag. Het overzicht leek me dan weer wel heel handig om mijn blogposts in te plannen zodat ik duidelijk kan zien wat wanneer online komt. Dit plan ik ongeveer een maand vooruit, dat geeft duidelijkheid en rust.

Happiness Planner

Na het maandoverzicht komt het maandplan waarin je werk- en persoonlijke doelen stelt. Je kunt wat positieve self talk kwijt (heel belangrijk) en je geeft aan wat de toffe dingen zijn van komende maand.

Dagplanning

Happiness Planner

Rechts op de foto zie je een voorbeeld van een dagplanning. Elke dag begint dus met een inspirerende quote en verder vul ik de volgende dingen ’s ochtends in:

  • Today I’m excited about – hier vul ik één ding in waar ik zin in heb of waar ik blij om ben.
  • Main Focus – hier vul ik mijn hoofddoel voor die dag in
  • Schedule – een globale planning van de dag
  • Exercises – welke oefeningen ik ingepland heb
  • Meals – deze gebruik ik voor de warme maaltijd
  • To do – een lijstje met to do taken voor die dag
  • Notes – deze vul ik gedurende de dag in als ik snel even iets moet opschrijven wat ik moet onthouden bijvoorbeeld, soms blijft deze ook leeg.

Aan het eind van de dag, voordat ik naar bed ga, vul ik het onderste gedeelte in:

  • Good things about today – leuke dingen die vandaag gebeurd zijn
  • What I’m grateful for – waar ik dankbaar voor ben
  • What I hope for tomorrow – wat ik morgen hoop te bereiken

Heel fijn om zo de dag min of meer af te sluiten.

Aan het eind van elke maand is er ook een reflectie pagina die je helpt terugkijken op afgelopen maand.

Wat vind ik van de Happiness Planner?

Ik vind het een fijne planner (dit artikel is verder niet gesponsord, even voor de zekerheid). Ik schrijf gedurende de dag veel dingen op die me te binnen schieten en deze kan ik prima kwijt. Ik had er wel graag een weekplanner in gehad. Toen ik de Happiness Planner net had leek me dit niet zo belangrijk aangezien ik de weken altijd plan in mijn Week Calendar op de MacBook en iPhone, deze is ook gesynchroniseerd met Vanja’s agenda. Inmiddels mis ik deze weekplanning wel en vind ik het fijn om deze uit te schrijven. Om deze reden heb ik vorige week de Passion Planner besteld en deze zal komende week waarschijnlijk binnenkomen. Ik ben van plan deze twee planners te gaan combineren en als jullie het leuk vinden om te lezen zal ik daar na een tijd ook een review over schrijven.

Dus al met al vind ik de Happiness Planner een fijne tool die je een positieve mindset meegeeft voor de rest van de dag!

De Happiness Planner kostte 51,40 euro toen ik hem kocht maar inmiddels betaal je 36,71 euro. Dit komt denk ik omdat de agenda van januari t/m december loopt en er nu alweer een aantal maanden van 2017 voorbij zijn.

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.