Home » Review | Vifit Extra Proteine

Review | Vifit Extra Proteine

Review Vifit extra proteine

Er komen steeds meer nieuwe producten op de markt. Kennen jullie deze al? Vifit met extra proteïne voor je spieren. Wel of geen goede keuze?

Wat zegt Vifit?

Eén pakje (330 ml) Vifit met extra Proteïne bevat 17 gram eiwit en draagt hiermee bij aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid eiwit voor volwassenen. Door de extra hoeveelheid eiwit is Vifit met extra Proteïne ook geschikt voor mensen met een verhoogde eiwitbehoefte, zoals ouderen en sporters. Vifit met extra Proteïne is bovendien een bron van calcium, vitamine B2 (riboflavine), vitamine B12 en toegevoegd vitamine B11 (foliumzuur) en vitamine D.

Wat zeggen de voedingswaarden?

Er zijn 2 verschillende smaken (aardbei/rode bes & framboos/zwarte bes). Qua voedingswaarden verschillen ze niet veel van elkaar. Klopt het wat Vifit zegt over de eiwitten? Jep, klopt helemaal. In één pakje Vifit extra proteïne zit maar liefst 17 gram eiwit. Ter vergelijking: in 330 ml halfvolle yoghurt zit 13 gram eiwit. In 330 ml magere kwark zit 33 gram eiwit. Maarja, niet iedereen lust magere kwark. Vaak omdat het niet zoet genoeg is. En laat Vifit extra proteïne dat nu wel zijn. Je raadt het al… SUIKERS… Heel veel suikers!

Vifit Protein

Laten we eens naar het etiket kijken. Weet je niet waar je op moet letten? Ik zal het je uitleggen en ik heb de belangrijkste cijfers rood omcirkeld. De voedingswaarde wordt vaak weergegeven per 100 gram product. Dit maakt het ook makkelijker om producten met elkaar te vergelijken. Als je de waardes van het totale pakje wilt weten (330 ml) vermenigvuldig je uiteraard met 3,3.

4 gram koolhydraten staat gelijk aan 1 suikerklontje. Per 100 ml bevat het product 8,8 gram koolhydraten waarvan 8,6 gram suiker. Zo goed als alleen suiker dus. Dat zijn ruim 2 suikerklontjes per 100 ml en 7 suikerklontjes per pakje.

Verder kijk ik altijd naar de ingrediëntendeclaratie want ik wil weten waar die suikers vandaan komen, wat voor suikers het zijn. De ingrediëntendeclaratie is gerangschikt. Hoe meer ervan in het product zit, hoe meer aan het begin dit staat. In dit geval staat yoghurt op de eerst plaats, logisch voor een yoghurtdrink. Suiker staat helaas al op de tweede plaats, geen goed teken. Oligofructose en fructose…? Dat is ook gewoon suiker. Waar blijft het fruit dan zou je denken? Dit staat bijna achteraan helaas. Geen goed teken: appel, 0,2% zwarte bes, braam en 0,15% framboos.

Vifit Proteine klaar

Zoals je kunt zien verschillen de smaken niet echt van elkaar.

Conclusie

Er zijn extra eiwitten aan toegevoegd maar om de smaak ten goede te komen ook extra (verborgen) suikers. Allemaal die extra toegevoegde suikers hebben we helemaal niet nodig. Ik zou zeggen neem gewoon yoghurt of kwark en voeg je favoriete fruit toe (natuurlijke suikers).

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Liefs Nicky

Deel:

10 Reacties

 1. 9 januari 2016 / 17:04

  Oh dit wist ik helemaal niet! Gewoon maar weer yoghurt dus 😉

  • 14 januari 2016 / 16:40

   Jep! Maar voor af en toe is het geen probleem hoor… Het is niet dat iets wel of niet verboden is, probeer de balans daarin te zoeken 🙂

 2. 9 januari 2016 / 17:39

  Maar er zitten dus wel echt extra eiwitten in. Nou drink ik het niet, maar m’n vriend drinkt dit wel flink weg ‘voor de gains’, die suikers kan hij ook wel hebben 😛

  Informatief artikel, fijn om te lezen!

  • 10 januari 2016 / 13:10

   Als je aan het bulken bent, is dat inderdaad niet zo erg. Als het zijn doel is om zo weinig mogelijk aan te komen in vet% zijn de verhoudingen wel erg belangrijk: 50% koolhydraten-30% eiwitten-20% vetten. Meestal ga ik ook nog uit van de 80/20 regel: 80% van je keuzes zijn gezond, 20% mag wat minder 😉 succes! Er staat nog een artikel over bulken in de planning.

 3. 10 januari 2016 / 08:48

  Ik vind het hele lekkere drankjes, ik drink ze alleen niet te regelmatig.. Handig artikel dit!

 4. Tim
  29 mei 2016 / 16:23

  Thanks, erg handig artikel! Ikzelf woon in Duitsland, waar ze erg achterlopen qua mainstream “proteïne” drankjes. In London heb ik zelfs protein bars gevonden. In Nederland ben ik Vifit proteïne in de kiosk tegengekomen. Erg handig voor onderweg waar je niet zomaar hardgekookte eitjes en blikjes tonijn kan eten. Alleen jammer van de suiker, maar de voedingsindustrie gaat in ieder geval vooruit qua gezondheid. Heb je nog andere tips voor onderweg?

 5. michel
  13 juli 2016 / 22:32

  Misschien een beetje laat, maar waarom zou je in godsnaam dit drankje willen drinken voor de ‘extra’ eiwitten? 17 per 330 okee, melk is dan ‘maar’ ongeveer 11, dus wel 6 hele grammen extra… maar dan wel 70 tov 46 kcal per 100ml.

  Dus drink dan gewoon een halve liter melk en zit je aan zelfde hoeveelheid eiwit, zelfde hoeveelheid kcal, is een stuk goedkoper, gezonder, en je zit voller (argumenten voor respectievelijk de sporter, cheap-ass, health freak en lijner)

 6. Ans
  1 augustus 2017 / 23:15

  Misschien eens proberen om wat kilotjes er bij te krijgen

  • Kleintje
   4 september 2017 / 19:18

   Ik wil ook aankomen in gewicht, maar sport niet… benieuwd of dit zou werken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.