Home Β» Start Fitmama serie: 7 weken na de bevalling

Start Fitmama serie: 7 weken na de bevalling

Fitmama

Zoals vorige week al aangekondigd via social media start vandaag de nieuwe Fitmama serie! De bevalling is inmiddels alweer een aantal weken geleden en na de laatste controles bij de gynaecoloog en verloskundige kreeg ik groen licht om het sporten weer op te gaan pakken. Uiteraard bouw ik alles weer heel langzaam op maar ik ben heel blij dat ik weer aan de slag kan gaan want het sporten heb ik wel gemist. Dit ga ik allemaal met jullie delen op mijn blog, lees je mee?

Jullie hebben vaker voor- en nafoto’s van mij gezien en deze ga ik nu ook weer met jullie delen. Toen ik zelf op zoek ging naar info over hoe na de bevalling weer in shape te komen vond ik op zich best wel wat workouts en tips maar heel weinig concrete, duidelijke foto’s over wat haalbaar is en hoe een lichaam er na een zwangerschap en bevalling uit ziet. Ik had in elk geval geen idee hoe mijn lichaam er na de bevalling uit zou zien. Natuurlijk is ieder lichaam anders maar het leek mij tof om dit hele proces gewoon met jullie te delen. En nee, niet om te kunnen zeggen van kijk mij eens. Of om reacties te krijgen van: oh, maar dat valt toch best mee, waar maak je je druk om? Dat heb jij toch niet nodig? Dat ik weer fitter wil worden is iets wat ik graag wil, dat staat los van of iemand anders het misschien niet nodig vind. Bepaal vooral voor jezelf wat jij graag wilt, dat is het allerbelangrijkste! Dit gaat niet om het hebben van bijvoorbeeld een sixpack, dit gaat over je happy voelen in je eigen lichaam en waarmee jij happy bent of wat bij jou past dat bepaal je uiteraard zelf.

Ik deel het ten eerste omdat ik deze zoektocht (want dat is het ook voor mij) graag wil delen zodat ik er hopelijk iemand mee kan inspireren om net dat stapje extra te zetten. Om misschien wat praktische tips te kunnen geven, om net die stok achter de deur te zijn. En ten tweede is het voor mij ook een extra stok achter de deur om het zo met jullie te delen. En ja… Dit is voor mij ook een beetje uit mijn comfortzone want dit is nieuw voor mij, en alles wat nieuw is, is vaak even eng.

Verder wil ik voordat ik de foto’s ga laten zien zonder die mooie balk voor mijn buik πŸ˜‰ even duidelijk aangeven dat ik me niet focus op afvallen. Wat ik wil is mijn lichaam terug, weer fit worden. Even wat cijfers om dit te verduidelijken:

 • Gewicht voor de zwangerschap: 55,5 kg
 • Gewicht aan het einde van de zwangerschap: 70,5 kg
 • Gewicht 7 weken na de bevalling: 58,5 kg

Ik ben nu dus nog 3 kg zwaarder dan toen ik aantelde. Wat voor mij veel belangrijker is dan de kilo’s is wat ik zie in de spiegel en op de progressiefoto’s. Meer spiermassa betekent namelijk vaak niet persé gewichtsverlies, maar wel een strakker lichaam. Hoofdzaak is dat ik weer fit wil worden. Ik wil mijn lichaam terug en ik wil me vooral ook weer fit voelen want ja, zo’n zwangerschap is een (hele mooie) aanslag op je lichaam. Ik wil weer kunnen sporten want dat geeft me energie, daardoor zit ik lekker in mijn vel!

Daarnaast geef ik borstvoeding dus nee, ik ga niet diëten. Als je borstvoeding geeft heeft je lichaam juist nog meer voedingsstoffen nodig dan normaal dus ik zorg juist dat ik genoeg voedingsstoffen en calorieën binnenkrijg op een dag, heel belangrijk!

Wat ga ik dan delen in de Fitmama serie?

Eigenlijk alles wat hiermee te maken heeft! Dit kunnen dus artikelen zijn over voeding, maar ook workouts of mindset dingetjes waar ik tegenaan loop. Wie weet hebben jullie wel vragen die ik kan beantwoorden of misschien hebben jullie nog wel tips voor me! Via mijn blog ga ik de artikelen delen die inhoudelijk wat dieper ingaan op bovenstaande onderwerpen. Verder ga ik op Instagram mijn dagelijkse doen en laten delen zoals bijvoorbeeld workouts, foto’s van maaltijden enzovoorts. Op mijn blog zal ik ook elke maand de voortgang delen in foto’s. Als je alles mee wil krijgen is het dus handig me ook even te volgen via Instagram als je dat nog niet deed.

Ter vergelijking leek het me handig jullie dan ook de foto van voor de zwangerschap te laten zien zodat jullie het verschil duidelijk kunnen zien:

Fitmama

Hieronder zie je de foto’s van 7 weken na de bevalling. Dit is dus hoe mijn lichaam er nu uit ziet:

Fitmama

Heel gek om je lichaam zo te zien maar heey, er heeft ook 9 maanden een baby in gezeten en nee ik ben er niet ontevreden mee, zeker niet! Het valt me helemaal niet tegen en ik vind het bizar hoe snel je lichaam zich kan aanpassen. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering is en dat ik daar graag aan wil werken. Dat is iets wat ik graag wil, wat goed voelt en waar ik voor wil gaan!

 

Ik ben heel benieuwd of jullie het leuk vinden om dit proces te volgen en wie weet ben je ook wel pas geleden bevallen? Of ben je op dit moment zwanger en net als ik toen benieuwd hoe of wat na de bevalling?

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

Deel:

11 Reacties

 1. 6 maart 2017 / 08:56

  Heel veel succes en ik volg je om mijn mensen te kunnen helpen na een zwangerschap.

 2. Alda
  6 maart 2017 / 10:02

  Goedemorgen,

  Inmiddels hier 8 weken na de zwangerschap en ga deze week het sporten ook weer voorzichtig op pakken. Heb hierbij nog wel last van het feit dat ik klompvoeten heb en daar wat aanpassingen bij moet doorvoeren. Maar hoop me ook weer fitter te gaan voelen. Tof dat je dit deelt en voor mij een motivatie.

  Dank je wel.

 3. Kirsten
  6 maart 2017 / 13:51

  6 maanden na zwangerschap moet ik nu toch echt beginnen… derde kind op de wereld gezet en bij ieder kind 3 kg blijven plakken. Gisteren weer aan het hardlopen geslagen maar ik ben nog op zoek naar wel 5 stokken achter de deur. Ik hoop dat ik ze vind….

 4. 6 maart 2017 / 14:38

  oh ik ben heel benieuwd! tof en knap dat je dit online zet! ik ben een kleine 3 weken geleden bevallen en heb ongeveer hetzelfde overgehouden wat jij hebt,.. net dat beetje bij de buik. daar zou ik graag vanaf willen. Voor mij is het nu nog te vroeg, maar ik vind het fijn om te zien hoe jij dat gaat aanpakken! succes!

 5. Marina Rietman (Herbalife collega)
  6 maart 2017 / 14:39

  Met jouw enthousiasme gaat het helemaal goed komen. Je ziet er hartstikke goed uit en dat laatste beetje buik komt echt wel in shape. En bedenk wel…9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Gun je lichaam wel die tijd. Succes!

 6. Julie
  6 maart 2017 / 17:55

  Ik lees mee! 3 maanden geleden bevallen van de tweede. Ik zou ook moeten sporten…. Maar wanneer? πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.