Home » Terugblik 2016: je was top!

Terugblik 2016: je was top!

Dromenbord

Inmiddels is de eerste week van 2017 alweer voorbij. We hebben zelf al teruggekeken op 2016 en natuurlijk vooruitgekeken naar 2017. Het leek me leuk om dit ook met jullie te delen! Zoals elk jaar hebben we ook voor 2017 weer een dromenbord gemaakt, als je dit nog nooit hebt gedaan is dit echt een aanrader! Het geeft ons in elk geval heel veel focus en houvast en elk jaar is het weer bizar om achteraf te zien hoeveel je bereikt hebt. Daar mag je ook best wel eens bij stilstaan, toch?!

Terugblik 2016

Dromenbord 2016

Dit was ons dromenbord voor 2016, we hebben hier dagelijks tegenaan gekeken want ons dromenbord hangt altijd op het toilet 😉 ik schreef er vorig jaar ook een artikel over, deze kun je hier teruglezen.

2016 was voor ons een super jaar! We hebben niet alle doelen bereikt (wel veel) maar we zijn heel blij met hoe het jaar verlopen is. Hieronder heb ik de belangrijkste dingen samengevat:

Zwangerschap
Dit is wel HÉT ding voor ons in 2016. En stiekem hadden we dit ook op het dromenbord gezet. Stiekem, omdat we verder niet aan de grote klok wilden hangen dat dit een droom voor 2016 zou zijn. Het hartje wat aan ons dromenbord hangt hebben we er als laatste aangehangen en stond voor ons het hele jaar symbool voor hopelijk een zwangerschap. Als ons dit gegund zou zijn want ja, kinderen neem je niet, die krijg je. En dat is helaas niet altijd vanzelfsprekend. In januari besloten we ‘ervoor te gaan’ en in april was het zover ♡

Familiegevoel
We wilden heel graag meer tijd doorbrengen met familie. Familie is voor ons heel belangrijk en in 2015 waren we heel druk met de business. Wat helemaal prima is, dat was een bewuste keuze maar in 2016 wilden we hier graag iets meer balans in. Dat is goed gelukt, de business is gegroeid en toch hebben we veel meer tijd kunnen doorbrengen met familie ♡

Rust en mindfulness
Dit had meer te maken met mindset omdat we in 2015 een heel druk jaar hebben gehad. Ik wilde heel graag wat bewuster worden van alles wat we doen, meer in het hier en nu. Bewust dingen doen en ook genieten van kleine dingen in het leven. Oké, dat klinkt een beetje zwaar en dramatisch maar de tijd gaat zo snel en ik wilde graag leren hoe je druk kunt zijn zonder jezelf voorbij te lopen. Hier zijn we het hele jaar heel bewust mee bezig geweest. We hebben continu stilgestaan bij: is dit wat we willen en wat we leuk vinden om te doen? Zo nee, jammer dan, dan gaan we een andere kant op. Zo hebben we persoonlijk allebei een mooie groei kunnen maken. Ik ben zelf best perfectionistisch en het lukt me nu veel beter om voor mezelf te kiezen. Te kijken wat WIJ graag willen en niet teveel bezig zijn met wat andere mensen ergens van vinden.

(T)huis
We hebben ons huis helemaal veranderd afgelopen jaar, geen één kamer is meer hetzelfde. Vorige week zei ik nog tegen Vanja: het lijkt net of we een nieuw huis hebben en we zijn weer verliefd op ons eigen huis.

Balanceyourhealth.nl
Bloggen is echt een hobby en dat vind ik zo tof om te doen. Ik wilde hier heel graag meer mee doen en dat is goed gelukt. Ik heb er meer prioriteit aan gegeven. Daarnaast stond vloggen op mijn dromenbord en ik had geen idee of dit iets voor mij zou zijn maar ik vind het super leuk om video’s te maken en te editen. Halverwege het jaar heb ik een nieuwe (vlog)camera gekocht wat echt een super goede aankoop is geweest. Mijn blogcijfers zijn verdubbeld ten opzichte van afgelopen jaar en dat is natuurlijk wel heel erg leuk om te zien.

Diëtist
2016 was ook het jaar dat ik voor het eerst een stagiaire heb begeleid. Uitbreiding van mijn diëtistenpraktijk stond ook op het dromenbord en dit leek me een mooie stap om mee te beginnen, zeker met het oog op een eventuele zwangerschap. Uiteindelijk is dit best goed gegaan en ik heb er veel van geleerd. Het heeft me geholpen richting te geven aan mijn praktijk en me laten inzien door wie en hoe ik nu tijdens mijn zwangerschapsverlof de praktijk wil laten overnemen.

Fitgirl
Dit puntje was een beetje afhankelijk van of en hoe snel ik zwanger zou zijn en dat gebeurde al vrij snel. Hierdoor heb ik het sporten een beetje over een andere boeg gegooid maar ik wilde graag laten zien dat je ook tijdens een zwangerschap fit kunt zijn en blijven. Ik heb door gesport tot ik ongeveer 30 weken zwanger was en nu doe ik nog steeds yoga thuis. Daarnaast geeft Vanja bootcamplessen (24FitClub Venlo) en de FitClub heeft ook een mooie groei doorgemaakt afgelopen jaar. Eind 2016 zijn er weer nieuwe plannen gemaakt voor 2017 en dat gaat heel tof worden allemaal dus daar hebben we heel veel zin in.

Afscheid is een nieuw begin
Dit puntje was gerelateerd aan het werk van Vanja. Eind 2015 raakte Vanja wegens een reorganisatie zijn baan kwijt. Ook hier konden we qua mindset meteen een positieve draai aan geven, alles gebeurt met een reden en het was tijd voor wat nieuws. Hierdoor heeft Vanja de kans gehad om zich een aantal maanden wat meer te richten op Herbalife waardoor we hebben mogen ervaren hoe het is om allebei vanuit huis samen te werken. En ik kan je vertellen dat dit heel goed bevallen is 😉 Rond april kwam er op zakelijk gebied een functie op Vanja’s pad die hij wel zag zitten en maakten we de afweging of we nu al fulltime voor Herbalife wilden gaan of dat hij er nog naast wilde werken. Uiteindelijk kozen we voor het laatste omdat ons dit toch wat meer rust gaf en ik denk dat dit achteraf een hele goede keuze is geweest. We hebben veel van deze periode geleerd en al mogen proeven van de lifestyle die we uiteindelijk graag willen. We beseften ons aan de andere kant ook dat we hier geen haast mee hebben en dat we dit stap voor stap willen oppakken.

 

Dit was ons jaar in vogelvlucht. Ik wilde de vooruitblik op 2017 ook in dit artikel verwerken maar het werd een beetje te lang. Ons dromenbord voor 2017 komt morgen online.

 

Kijken jullie ook terug en blikken jullie vooruit op het nieuwe jaar? Maak je ook een dromenbord?

 

Liefs Nicky

Volg mij via BloglovinInstagramFacebook of Youtube.

 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?