Home » Tussendoortjes: wat kun je beter wel/niet nemen?

Tussendoortjes: wat kun je beter wel/niet nemen?

yoghurtIk krijg vaak de vraag: wat eet jij voor tussendoortjes? En om heel eerlijk te zijn was dat voor mij altijd best wel lastig. Niet zozeer om wat ik dan moest nemen, maar wel om het ook daadwerkelijk te doen.

Vanwege het sporten en de drukte met toen nog de opleiding en de laatste tijd de bruiloft en het opzetten van mijn diëtistenpraktijk cijferde ik mezelf weleens weg en dus… vergat ik aan mezelf te zelf te denken wat resulteerde in… juist: overslaan van tussendoortjes (en soms maaltijden). Oké nu klinkt het wat dramatischer als het was maar het is voor mij een helse klus geweest wat meer regelmaat in mijn voedingspatroon te krijgen. Kennis is top en heel belangrijk, maar… gedragsverandering is the key to success! En dat is ook voor mij niet altijd makkelijk. Ik heb toen een buddy gezocht waar ik me goed bij voelde en ik ben stapje voor stapje aan de slag gegaan, dankje lieve Cillien voor je hulp en vooral het niet oordelen!

De laatste tijd keerde de rust weer iets meer toe in mijn leven waardoor ik weer wat tijd had voor mezelf en nieuwe doelen. Één van die doelen is het verlagen van mijn vet% (niet mijn gewicht 😉 daar wil ik niks aan veranderen). Daarom ben ik een aantal weken geleden begonnen met een 45-dagen challenge om aan mijn eigen Level 10 te werken. Hierover de volgende keer meer! Om mijn vet% te verlagen is het belangrijk dat ik regelmatig eet (elke paar uur) en voldoende eiwitten binnenkrijg om spierafbraak tegen te gaan (nee geen eiwitdieet of iets dergelijks) gewoon een normaal gezond voedingspatroon maar iets bewuster opletten, regelmatiger eten en…. meer bewegen.
Tussendoortjes zijn nu dus super belangrijk voor mij en een aantal weken geleden had ik weinig inspiratie voor wat betreft tussendoortjes. Wat voor mij belangrijk is, is dat het vooral snel en makkelijk moet zijn. Ik heb er moeite mee om echt de tijd te nemen om dingen klaar te maken. Vanuit mijn achtergrond als diëtist wist ik natuurlijk dondersgoed wat ik zou kunnen nemen maar ik was op zoek naar wat meer praktische, creatieve en originele tips zodat het een uitdaging zou worden. Sinds enkele weken volg ik wat foodblogs (ik zal later mijn favorieten met jullie delen) waardoor ik mega enthousiast ben geworden en aan de slag ben gegaan. Inmiddels heb ik er zelfs lol in nieuwe dingen te proberen in de keuken.

 

Tussendoortjes die ik vaak eet:

– Groenten (paprika, wortel, komkommer) in reepjes gesneden en dippen in hummus (puree op basis van kikkererwten en tahin)

– 1-2 volkoren crackers met hüttenkäse en tonijn

– Snee roggebrood met kipfilet of kaas

– Speltbeschuit met kaas 48+ en komkommer

– 1 snee volkorenbrood met bijvoorbeeld kipfilet, rookvlees, pindakaas

– Gekookt eitje met tomaat en komkommer en een plakje kipfilet

– Schaaltje halfvolle yoghurt met granola

– Handje ongezouten noten (amandelen, walnoten)

– Tapasstokjes met een cherrytomaatje, bolletje mozzarella en een muntblaadje

– Paar stukjes wrap (met zalm, hüttenkäse en komkommer)

– Proteïnereepje van Herbalife (citroensmaak, dat is mijn favoriet)

– Natuurlijk ook gewoon fruit. Meestal een appel (ik eet ze het liefst koud uit de koelkast, dan worden ze niet zo ‘kruimelig’)

Op de website van het Voedingscentrum vind je ook veel ideeën voor tussendoortjes 🙂

 

Wat eten/drinken jullie als tussendoortjes? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in een reactie 🙂

 

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.