Home » Vakantiefoto’s: Grand Park Lara 2018

Vakantiefoto’s: Grand Park Lara 2018

Grand Park Lara

We zijn inmiddels een weekje terug van vakantie en weer gewend aan ons kikkerlandje. Hoog tijd om onze vakantiekiekjes met jullie te delen. We zijn op vakantie geweest naar Turkije (Lara). Het resort waar we geweest zijn heet Grand Park Lara. Geniet je even met me mee van deze throwback?

Grand Park Lara

Vanja en ik hebben zelf heel veel gevlogen en veel gereisd. Voor Lot was het de eerste vliegreis. We waren heel benieuwd hoe dit zou gaan omdat Lot niet echt graag stil zit, maar we hadden zoiets van we zien het wel, komt wel goed. Dat kwam het zeker want mevrouw sliep gewoon twee uur bij Vanja op de arm. We vlogen wel precies in haar slaapje dus dat kwam goed uit.

Grand Park Lara

Kijk nou, hier smelt je toch van? Dit was voor mij weer echt even een bevestiging dat ik heel blij ben met hoe wij tegen dingen aankijken. Leef niet in angst en ‘wat als’. Wat als ze het hele vliegtuig bij elkaar had gehuild? Wat als ze echt niet op haar stoel wil blijven zitten en continu wil lopen? Natuurlijk hoopten we dat het soepel zou verlopen maar we hadden van tevoren al geaccepteerd dat het ook goed zou zijn als dat niet zo zou zijn en ik denk dat dit qua sfeer en energie een hoop scheelt.

Grand Park Lara

We maakten er gewoon een klein feestje van en het ging boven verwachting goed.

Grand Park Lara

We zijn 13 dagen op vakantie geweest. Het hotel had ook een eigen strand en Lot zag voor het eerst de zee. Dat is dan weer een nadeel als je in Limburg woont want ik vind de zee altijd iets magisch hebben.

Grand Park Lara

Ze vond het fantastisch. Lot was totaal niet bang en liep gewoon stap voor stap het water in. En ik kan je vertellen dat was zeker niet warm. Toen we aankwamen was het al een paar dagen bewolkt dus het was super lekker weer maar niet mega heet. Aan het einde van onze vakantie was de zee een stuk warmer, wat een verschil.

Grand Park Lara

Mijn buikje begint flink te groeien. Hier was ik zo’n 17 weken zwanger. Lot at elke dag dit stuk fruit. Ik denk dat het een peer was maar het leek een combi tussen een appel en een peer. Sinds deze vakantie eet ze dat gewoon bijtend zeg maar uit één stuk, heel handig!

Grand Park Lara

Echt mensen, wat is het genieten om je dochter zo te zien genieten. PRACHTIG!

Grand Park Lara

Lot gaf zelf prima aan wanneer ze moe was en dit was ook elke dag rond dezelfde tijd (net als thuis). Ze sliep dan gewoon in de buggy. Ik heb haar voor de rust en regelmaat een aantal keren gewoon op de kamer in bed gelegd voor het middagslaapje. Naar mijn idee sliep ze dan toch net wat vaster en dieper maar het slapen in de buggy ging prima! ’s Avonds hebben we vaak de babyfoon 3g app gebruikt. Ik kreeg tijdens de vakantie veel vragen of we op de kamer bleven zitten of hoe we dit aangepakt hebben. Ik denk dat je hierin vooral je gevoel moet volgen. Wij zagen het persoonlijk niet zo zitten om twee weken lang elke avond op ons balkon te moeten zitten maar natuurlijk vonden we het wel spannend om Lot op de kamer te laten en zelf het park op te gaan. Deze babyfoon app werkt echt fantastisch, je hoort ieder geluidje en de camera kan aan. Vooral die camera (hebben we thuis niet op de normale babyfoon) was voor mij echt een geruststelling. En ik ben heus wel een paar keer toch even naar de kamer gelopen om te checken of wel echt alles goed was.

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

We wisselden deze stranddagen af met zwembaddagen en zo halverwege de vakantie kwamen we tot de conclusie dat de zwembaddagen toch fijner waren en zijn we niet meer naar het strand geweest. Op het strand zit je net wat verder van het water af en kan ze net iets minder gewoon zelf haar gang gaan. Het zwembad was wat dat betreft voor haar fijner, daar kon ze haar eigen plan trekken.

Grand Park Lara

De eerste dagen was het water behoorlijk koud. Naar mijn idee echt ’te’ koud. Lot vond het ook niet zo fijn om echt helemaal het water in te gaan. Toen de bewolking weg trok en de zon een aantal dagen vol had geschenen veranderde dit wel en was het water heerlijk.

Grand Park Lara

Er was ook een kinderbadje met een heel groot schaduwdoek, echt ideaal. Het enige iets minder ideale (voor Lot dan) was dat dit badje 35 cm diep was en dat was bij nader inzien toch nog echt te diep. Als ze voorover valt gaat ze kopje onder en met die vlinders moet je toch nog zelf bijsturen anders ga je nog kopje onder. Je zinkt natuurlijk alleen niet naar de bodem. Voor kindjes van 1 jaar was dit best wel jammer en deze verzamelden zich allemaal bij het grote zwembad. Daar was een klein stukje van twee bij twee meter wat de hoogte had van een pierenbadje maar wat eigenlijk gewoon de ’trap’ was naar het grote zwembad. Als er op het park ergens nog echt een pierenbad zou zijn dan zou dat toch wel een wereld van verschil maken. Maar ach, Lot heeft zich prima geamuseerd op die paar vierkante meter.

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

Grand Park Lara

We hebben een fantastische vakantie gehad. We vonden het zo mooi om Lot zo te zien genieten, echt heel bijzonder! We zijn zelf al een aantal keer in Turkije op vakantie geweest (zonder Lot) en qua land, cultuur, keuken, zon en zee zit dit land toch echt wel in ons hart. Bijzonder mooi! We zijn dan ook super blij dat we die vliegreis en alle ja maars die we (vooral ook van anderen) te horen kregen aan de kant hebben gezet en ons gevoel hebben gevolgd. Daardoor hebben we stiekem ook nog een stukje persoonlijke groei meegepikt, win win.

Wanneer gaan jullie op vakantie en waar gaan jullie naartoe? Hebben jullie nog tips en aanraders voor komende jaren?

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.