Home » Voor- en nadelen van wonen in een appartement mét een baby

Voor- en nadelen van wonen in een appartement mét een baby

Wonen in een appartement met een baby

Inmiddels wonen we in ons nieuwe huis maar Lot is geboren op de flat. Voor ons was het een bewuste keuze om voor een kindje te gaan terwijl we daar nog woonden. Ik kreeg er veel vragen en soms ook opmerkingen over dus vandaag zet ik de voor- en nadelen op een rij. Uiteraard zoals wij deze ervaren hebben, dit kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.

Om te beginnen wil ik even zeggen dat je vooral moet doen waar je je goed bij voelt. Dat is het allerbelangrijkste. Ook wij hebben opmerkingen gehad van: maar jullie wonen toch op een flat? Ja, dus? Of: Och, wat zielig, zo weinig plaats. Zo weinig plaats? Onze woonkamer was groter dan de meeste woonkamers van mensen die wel een huis hadden en nee we hadden geen tuin (wel een balkon), maar voor ons is dat nooit een issue geweest.

Natuurlijk wilden wij echt wel graag verhuizen naar een huis, maar de flat was prima en ik denk dat een baby vooral liefde nodig heeft en die hadden we in overvloed. Vandaar onze keuze om niet te wachten tot we gingen verhuizen maar gewoon voor onze droom en kinderwens te gaan. Voor alles is een oplossing, als je hem maar wilt zien.

Voordelen

 • Alles is gelijkvloers – Vond ik super praktisch! Alles dichtbij, alles bij de hand. Ik was zo bij Lot als er iets was. We hadden wel een babyfoon omdat ik dat gewoon een fijne gedachte vond, zeker als er bezoek was.
 • Geweldig uitzicht – Dat mis ik nu al.
 • Het was nooit echt heel koud – We zaten als het ware ingepakt. Boven ons, onder ons en naast ons woonden mensen.
 • We hadden gewoon een heel tof appartement – Is natuurlijk niet echt een voordeel verder maar we hebben er ruim 7 jaar met heel veel liefde en plezier gewoond.
 • Het vuilnis – We hadden een gezamenlijke ondergrondse container waar je dus het afval in kon gooien (met een pasje). Dus voor ons geen vaste ophaaldagen, dit kon gewoon 24/7. Heel handig!
 • HAPPY NEW YEAR! – Met dikke vette hoofdletters en een uitroepteken want dat vond ik echt fantastisch! We hadden zo’n mooi uitzicht, al het vuurwerk kon je goed zien. Een super toffe overview over Venlo. Ook dat ga ik zeker missen!

Nadelen

 • Het duurde even voordat je bij de auto was – Wij woonden ook nog achteraan de galerij. Qua reistijd moest ik altijd zo’n 5-10 minuten extra tellen. Gelukkig was er wel een lift, vooral met boodschappen wel handig.
 • Geen tuin – We woonden op de 7e verdieping, we hadden wel een balkon maar het is natuurlijk geen tuin. We hadden wel een park voor de flat, maar ook dat is natuurlijk geen tuin. Toch heb ik hem zo niet echt gemist. Nu we wel een tuin hebben zou ik niet anders meer willen maar toen we het niet hadden vond ik het nooit zo’n probleem.
 • Alles is gelijkvloers – huh? Dit stond toch ook bij de voordelen? Ja, dat klopt ik vond het ook vooral een voordeel maar aan de andere kant is wel een boven hebben ook wel fijn. Als alles namelijk gelijkvloers is en je hebt vrienden over de vloer dan is het ook allemaal wel wat gehoriger. Nu was Lot daar nooit zo moeilijk in gelukkig, het is denk ik ook maar wat je gewend bent.
 • Overal kattenhaar – Ik werd er echt gek van op een gegeven moment. Je leeft natuurlijk wat kleiner dus ook minder ruimte voor de kat. Dus mijn conclusie: ook meer kattenharen per m2 haha. Ik hoorde vaker dat dat helemaal geen verschil maakt maar nu we in ons nieuwe huis wonen merk ik echt een mega verschil! Ik kom veeel minder haren tegen en als Noa straks nog naar buiten gaat zal dat nog iets minder worden denk ik. Maargoed, ik vond dat gewoon niet fijn en al zeker niet met een baby! Dus moest ik vaker stofzuigen maar vaak had ik het gevoel dat het niet eens zoveel zin had. Na 5 minuten zag ik weer overal haar liggen. Nu moet ik wel zeggen dat ik best laks was met Noa borstelen. Lynn deed dit consequent toen wij op vakantie waren en daardoor had Noa veel minder haaruitval. Dus het lag ook wel een beetje bij ons.
 • Het vuilnis – Elk voordeel heeft zijn nadeel want bij ons bleef het vuilnis wel vaker staan. Je loopt niet even snel de tuin in om een zak in de container te gooien. Die moest omlaag met een pasje in een vuilcontainer. Gevolg: overvolle prullenbakken als soort van uitstelgedrag 😉

Zo zie je maar weer. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Gelukkig zien wij overal en altijd meer de voordelen dan de nadelen omdat we ervoor kiezen om positief te denken.

Inmiddels zijn we super happy met ons nieuwe huis (en tuin).

Hebben jullie nog aanvullende voor- of nadelen? Wie weet ben ik wel wat vergeten? Laat het me dan even weten in de comments. Vind ik leuk!

Liefs,
Nicky

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.