Home » Waarom ben ik ondernemer geworden?

Waarom ben ik ondernemer geworden?

Waarom ben ik ondernemer geworden

Goede vraag! Het inspireerde me om er een blog over te schrijven want ik heb de afgelopen jaren natuurlijk bepaalde keuzes gemaakt en daar zit uiteraard heel wat achter. Ondernemer worden doe je niet zomaar. Althans ik niet. Voor mij was dit een hele bewuste keuze waar ik langzaam jaren naartoe heb geleefd en toch kwam het ineens op mijn pad.

Toen ik in 2009 startte met mijn opleiding Voeding en Dietetiek aan de HAN in Nijmegen (HBO) was ik nog topsporter (tafeltennis), woonde ik intern op Papendal en wist ik dondersgoed wat ik wilde. Ik zou in 2016 naar de Olympische Spelen gaan en ik zou diëtist worden en mijn eigen diëtistenpraktijk beginnen. De Olympische Spelen heb ik uiteindelijk helaas niet gehaald maar het leven als topsporter heeft me zoveel gebracht. Zoveel persoonlijke ontwikkeling. In 2012 kwam Herbalife op mijn pad en zag ik de mogelijkheden die dit bood voor ons. En ik zeg ik maar ik moet zeggen wij, want we zagen allebei meteen de mogelijkheden en hadden er vanaf dag 1 het volste vertrouwen in dat we dit ons hele leven zouden blijven doen. Dat is nog altijd zo. Zowel qua aanvulling op onze voeding voor wat betreft de producten als ook de zakelijke mogelijkheid om een toekomst op te bouwen waarin vrijheid centraal staat. En financiële onafhankelijkheid. Jep, wij durfden meteen groot te dromen. Tot op vandaag staan we daar nog hetzelfde in en zijn we mega dankbaar voor de kans die Herbalife ons (en inmiddels ons team) heeft gegeven. Ik hou ervan om mensen te helpen. Te inspireren.

Maar waarom werd ik ondernemer. Waarom ging ik niet gewoon voor een baas werken? Ik denk dat ik hierin altijd mijn gevoel heb gevolgd en nu ik terugkijk denk ik soms wel eens: “Wauw, best cool dat ik dat gewoon gedaan heb”. Zulke reacties kreeg ik op dat moment ook continu, maar daar was ik zelf totaal niet mee bezig. Ik wilde mijn eigen tijd indelen, ik wilde echt vrijheid opbouwen voor een mooie toekomst samen (met hopelijk een gezinnetje, maar of ons dat gegeven zou zijn wisten we toen natuurlijk nog niet). Ik hou van de uitdaging die het ondernemen met zich meebrengt. Geen maand is hetzelfde. Vastigheid? Is er in de zin dat het niet de ene maand alles is en de andere maand niks. Maar pieken en dalen zijn er zeker. En I love it. Ik moet er niet aan denken dat ik nu al voor het komende jaar weet hoeveel ik kan sparen. Hoeveel uitstapjes we kunnen doen en wat er binnen gaat komen financieel gezien. Ik hou van het onzekere, van de kans op meer. Van het gevoel dat ik het in eigen hand heb. Dat ik zelf bepaal hoeveel ik verdien. Want daar komt het heel zwart wit gezien wel op neer. Doe je veel, krijg je veel. Zit je op je kont en doe je niks, krijg je vrij weinig. Want begrijp me niet verkeerd, ondernemen is keihard werken.

Dus ja, ik denk wel dat zo’n mindset in je moet zitten en ik denk absoluut niet dat iedereen daar gelukkig van wordt. Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat sommigen het juist heerlijk vinden om zekerheid en duidelijkheid te hebben. In bepaalde mate natuurlijk in deze maatschappelijke tijd want wat is zekerheid nog vandaag maar je snapt wat ik bedoel.

Ben jij ook ondernemer? Of werk je voor een baas? Ben je blij met je baan? Vind je het leuk wat je doet? Laat het me weten in de comments, ik vind het super tof om van je te horen!

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of Youtube.

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.