Home ยป Weekly favorites #3

Weekly favorites #3

PicsArt_1424599948118Ik heb een hele drukke “structuurloze” week gehad in verband met de vestelaovend (carnaval) dus vandaar ook even chaos in mijn blogposts. Vanaf komende week zal dit weer normaal zijn en zullen er 4 nieuwe posts verschijnen, dus hou mijn blog in de gaten! De Weekly favorites van deze week bevat dan ook een aantal carnavals- en feestfoto’s ๐Ÿ˜‰

PicsArt_1424597474964

Het is niet een hele duidelijke foto omdat ik een foto heb gemaakt van het krantenartikel. Zondag speelden we tegen TTK Anröchte en als we deze wedstrijd zouden winnen waren we kampioen in de 2e Bundesliga met nog 4 wedstrijden te gaan!

Kampioen

We wonnen met 6-2 en werden dus kampioen! Volgend jaar gaat TTV Hövelhof naar de 1e Bundesliga! Ikzelf zal niet meegaan, voor mij is dit niet interessant, zeker niet nu ik afgelopen jaar qua trainen en wedstrijden een stapje terug heb gedaan. Dat dit mijn laatste seizoen bij TTV Hövelhof zou worden wist ik bij de start van het seizoen al ๐Ÿ™‚ Afgelopen jaar heb ik mijn prioriteiten gesteld bij het afstuderen, de bruiloft en de start van mijn eigen diëtistenpraktijk. Ik ben er nog niet over uit wat ik komend jaar ga doen. Blijf ik spelen? Blijf ik competitie spelen? Zo ja, waar? Duitsland? Nederland? Nog even goed over nadenken en afwachten wat er op mijn pad komt.

FB_IMG_1424598202068

En toen was het maandag… En dus… Vestelaovend! De enige dag dat we gingen vieren dit jaar. Dit was tijdens de optocht in Venlo ๐Ÿ™‚ Ik denk maak het me makkelijk, ik doe gewoon mijn vrijgezellen outfit aan (giraffe, hopelijk is dat in elk geval eruit te halen haha). Zoals je ziet gaan met de vestelaovend alle remmen los en maakt het niet uit wat je allemaal naar binnen werkt. Dus in de tas zaten: Jägermeister (krijg je warme voeten van ๐Ÿ˜‰ ), croissantjes, chocolade, chocolade eitjes, gekookte (paas)eieren en een cake. Na de optocht hebben we nog even een dansje gedaan met Vanja’s zussen en de kids, super leuk!

PicsArt_1424597804145

Op maandagavond gaan we altijd naar Niëns Horeca in Maasbree (daar ben ik geboren en heb ik altijd gewoond totdat ik (bijna) 5 jaar geleden ging samenwonen in Venlo). Het was een super gezellige avond! Links mijn zusje Lynn en papa staat in het midden. ALAAF!

PicsArt_1424597855800

En nog even met zuslief op de foto *cheese*!

image

En toen weer back to business, aan het werk! Donderdag een boek binnengekregen over een nieuw ‘dieet’ bij cliënten met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), eindelijk een boek gebaseerd op onderbouwde wetenschappelijke literatuur. Ik heb zelf ook PDS, in principe beperkt het me niet in mijn dagelijkse doen en laten maar er zijn periodes dat ik wat meer klachten heb: een opgeblazen gevoel, een buik alsof je hoogzwanger bent (en dat mensen dat ook aan je vragen, heel gênant ๐Ÿ˜‰ ), buikkrampen, vermoeidheid, wisselende stoelgang etc. Toen ik deze diagnose een aantal jaren geleden kreeg werd me door de huisarts niks verteld over voeding, er werd me verteld dat er helaas niks of weinig aan te doen was. Toen ik aangaf dat ik diëtiste was (toen nog in opleiding) en dat ik het erg jammer vond dat mensen gewoon naar huis gestuurd werden zonder doorverwijzing naar de diëtist werd daar eigenlijk niet echt op gereageerd. Ik heb de klachten zelf redelijk onder controle (met uitzondering van sommige periodes) maar er zijn veel mensen die er dagelijks veel hinder van ondervinden. Ik was toen al overtuigd dat voeding een rol speelt en het heeft zeker zin om eens met een diëtist te kijken wat je gewend bent om te eten en welke voedingsmiddelen mogelijk de klachten kunnen verergeren. Toen dit nieuwe ‘dieet’ kwam wilde ik daar meer van weten. Ik heb er al kort mee te maken gehad tijdens mijn stage in het Maastricht UMC+ toen ik meedraaide op de MDL-afdeling. Ik ga zelf ook starten met dit dieet, om te kijken hoe mij dit bevalt en wat het doet met mijn klachten. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend: 75% van de cliënten met PDS geeft aan minder klachten te hebben of zelfs geen klachten meer te hebben!! Daarnaast vind ik het belangrijk dat als ik cliënten hierin ga begeleiden ik zelf weet wat het inhoud en daardoor ook praktische tips kan geven en dit dieet kan toepassen en inpassen in iemands voedingspatroon. Dit is anders dan het gewoon vertellen uit het boek. Het is wel raadzaam dit dieet te volgen onder begeleiding van een diëtist want het komt heel nauw en het is absoluut geen makkelijk dieet. Heb je zelf ook PDS en wil je hier meer over weten? Vul dan hier het contactformulier in, dan kunnen we kijken of dit dieet voor jou geschikt zou zijn.

PicsArt_1424368970124

Donderdagavond waren we door PSV uitgenodigd voor de wedstrijd PSV – Zenit St. Petersburg (Europa League). Voor de wedstrijd had ik nog wat afspraken staan met personen binnen PSV die ik begeleid met hun voedingsdoelen: goede resultaten dus dat was extra leuk! Het was een super toffe avond, gaaf om dit eens te mogen ervaren op de sponsor- en bestuursetage met een hapje en een drankje. Helaas verloor PSV met 0-1 maar dat mocht de pret niet drukken. Bedankt PSV!

IMG_20150221_153732

Inmiddels ook het hardlopen weer opgepakt. In een gekke bui afgelopen jaar heb ik me opgegeven voor de Venloop (10 kilometer). Ik heb een tijdje getwijfeld of ik wel mee zou doen. Toch de knoop doorgehakt om hem te rennen dus vrijdag voorzichtig 3,2 km gerend (voelde nog niet zo soepel) en zaterdag 6,4 km gerend in 38 minuten. Gelukkig ging manlief mee, dat maakte het in elk geval een stuk gezelliger. Het ging al een stuk soepeler dan gisteren (ondanks de spierpijn).

Over een week is de NK tafeltennis in Zwolle. Vorig jaar ben ik Nederlands Kampioen mixdubbel (met Martijn de Vries) en damesdubbel (met Carla Nouwen) geworden. Na dit NK vorig jaar is de focus geheel naar afstuderen, bruiloft en start diëtistenpraktijk gegaan waardoor ik amper (niet) getraind heb en ook geen wedstrijden heb gespeeld. Afgelopen vrijdag weer mijn eerste tafeltennistraining gedraaid sinds lange tijd dus ik ben heel benieuwd waar me dat gaat brengen volgende week. Ik hoop natuurlijk een kans te maken om de titels te verdedigen (we gaan er in elk geval voor) maar ik realiseer me ook heel goed dat een jaar geen wedstrijden spelen niet goed is voor je wedstrijdritme (dat is denk ik nog zacht uitgedrukt) en de weinige trainingen die ik heb gedraaid maken wel dat ik me andere (lees: geen) doelen heb gesteld voor dit NK. Maar natuurlijk gaan we er wel voor de volle 100% voor en we zullen zien waar we eindigen, wellicht toch nog voor een stuntje zorgen?

 

 

 

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.