Home » weekly favorites: in quarantaine

weekly favorites: in quarantaine

Afgelopen woensdag had ik een positieve coronatest. Een paar dagen later Vanja ook. Het gaat verder goed met ons. Lot, Mees en Tijn laten we niet testen. Het voelde voor mij als een flinke griep van 2 dagen en daarna begon het hoesten en werd ik verkouden. Inmiddels is ook de smaak en reuk weg, heel gek. Tijn is ook ziek geweest, hij heeft het wat moeilijker gehad qua longen omdat hij het rs virus zo heftig heeft gehad een aantal maanden geleden. De eerste twee dagen heb ik me wel even zorgen gemaakt omdat hij daardoor niet meer bij mij wilde drinken. Ik ben dus weer 3 dagen gaan kolven en dat ging goed (wel pittig als je zelf ook ziek bent). En het zorgde ook wel voor de nodige flashbacks naar de rs ziekenhuis periode. Inmiddels drinkt hij weer bij mij en gaat het goed met hem. Lot en Mees hebben gehoest maar zijn niet ziek geweest. Anyway, ik heb tussendoor wel foto’s gemaakt en we hebben bewust genoten van de qualitytime en de rust.

De week begon nietsvermoedend. Iedereen klaarmaken op maandag om naar school of naar de oppas te gaan. Dinsdag idem. Toen lukte het me zelfs om helemaal klaar te zijn op tijd en tijd over te hebben om nog rustig een kop koffie te drinken. Iedereen sliep nog.

Toen werd ik helaas ziek. Tijn werd ook ziek en hij weigerde weer te drinken bij mij dus ik kreeg wat flashbacks naar zijn ziekenhuisopname met het rs virus. Niet tof… Dit resulteerde erin dat ik weer moest gaan kolven. Best wel pittig als je zelf koorts hebt dus zo zat ik ’s nachts trillend op de badkamer te kolven. Gelukkig dronk hij na 3 dagen weer bij mij.

Vanja werd een paar dagen later ziek. Lot en Mees zijn niet ziek geweest, hebben alleen gehoest. Mees was hier heel moe en viel op de bank in slaap.

We deden heel rustig aan. Veel qualitytime samen en we maakten er maar een soort vakantie van.

Omdat we in quarantaine zaten deed mama boodschappen voor ons. Ik stuurde een foto van de jam die op was haha. En verder heel veel hangen en knuffelen.

Ik probeer altijd goed te zorgen qua voeding maar als we ziek zijn proberen we daar extra de focus op te houden. Ik maakte deze smoothiebowls voor extra vitamines. Daarnaast zweer ik bij elke dag de immunebooster van Herbalife Nutrition (vitamine C, vitamine D, selenium en zink), multivitamine en visolie. Dat doen we ook als we niet ziek zijn maar zeker nu super belangrijk die extra aanvulling.

Veel knuffelen samen en bankhangen. Spelletjes spelen. Lot kon een keer ’s avonds niet slapen en toen dacht ik ach wat maakt het ook uit. We zijn samen in het grote bed gaan liggen en hebben samen nog Netflix gekeken. Ze was zo trots dat dit een keer mocht. En dat terwijl Mees allang aan het slapen was. Ze heeft wel duizend keer gezegd: ohhhhh mama wat is dit gezellig. Ohhhhh mama ik hou zoveel van jou.

Elke zaterdag mogen ze hun schoen zetten. Lot had een zeemeerminjurk in de schoen en Mees twee auto’s. Vanja vond de bank nu echt te klein worden en maakte zich een bed op de grond haha. We willen nog heel graag een nieuwe bank (als de box straks een keer weg is) We hebben nu een 2,5 zits omdat we in ons vorige huis helemaal niet zoveel plaats hadden. Nu als gezin van 5 wordt dat echt wel te krap haha. Tijn sliep ook lekker bij ons in bed een aantal dagen. Zo fijn. En zo mooi om te zien dat hij dan de rust vindt en rustig in slaap valt.

Lot gaf meerdere optredens haha. Kijk die laatste foto. Tijn wordt echt ineens ouder ofzo, bij deze foto had ik een dik vet besefmoment hoe blij ik ben dat we drie prachtige kids mogen hebben.

We speelden buiten in de tuin en het was verder dus vooral een knuffelweek met heel veel qualitytime samen!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?