Home » weekly favorites: sint maarten & sinterklaas

weekly favorites: sint maarten & sinterklaas

Een kijkje in onze foto’s van afgelopen week. We holden pompoenen uit en vierden Sint Maarten op de vrije school en afgelopen weekend was de intocht van Sinterklaas. Genoten!

Maandag begon weer als een werkdag. Lot gaat naar school en Mees en Tijn gaan op maandag naar mama, Jos en Lynn. Ik werk thuis en dus moet er ook gekolfd worden.

Dinsdag ging Vanja drie dagen naar het buitenland voor zijn werk dus was ik alleen thuis met de kids. Ik keek er best wel tegenop maar stap voor stap ging het heel erg goed. Iets meer plannen en regelen maar gelukt! Het zorgt er ook wel voor dat je veel efficiënter te werk gaat als je alles alleen moet doen. Normaal is het een beetje go with the flow en ruimen we vaak de keuken op als ze op bed liggen. Nu deed ik dit bijvoorbeeld meteen na het eten zodat beneden alles klaar was toen we naar boven gingen en ik dus ook klaar was als ze op bed lagen.

Ik heb bewust de telefoon een week aan de kant gelegd en ik ben dus niet actief geweest op Instagram. Wat een rust. Ik denk dat ik niet de enige ben die hier af en toe mee worstelt. Elke dag plaatsen elke dag actief is elke dag ook duizend keer schakelen in je hoofd, je staat altijd aan en dat vind ik soms best lastig. Dat bracht me op het idee om weer eens een weekly favorites te delen zoals ik jaren heb gedaan want ik heb natuurlijk wel foto’s gemaakt. Dit bevalt me eigenlijk super goed dus wie weet ga ik het wel vaker zo doen. Ik geniet er enorm van om de foto’s bij elkaar te zetten en de week nog eens te herbeleven. Zo anders dan het posten op Instagram. Daarnaast zat ik net even terug te scrollen tussen eerdere Weekly Favorites en het is zo leuk om de foto’s ook ergens echt bij elkaar te hebben. Op Instagram scrol je op een gegeven moment niet meer telkens omlaag in je feed en de stories verdwijnen na een dag.

Zoveel qualitytime samen. Ondanks de chaos af en toe ook echt van genoten! Even een pas op de plaats, even weer naar binnen en terug naar het hier en nu. Daar is het nu ook weer het seizoen voor. De spiegel met de natuur vind ik ook altijd heel mooi en nu Lot naar de vrijeschool gaat merk ik dat ik me daar zelf ook weer veel bewuster van wordt.

Zo ging ik donderdag meehelpen in de kleuterklas met pompoenen uithollen voor de Sint Maarten viering die vrijdag. Ik had nog nooit een pompoen uitgehold haha maar zo leuk om dit samen met de kindjes te doen! Tip: het ging perfect met een meloenlepeltje. Ik kocht die van ons bij de dille & kamille.

Mees en Tijn bracht ik in de tussentijd even naar Lynn. Helemaal KO waren ze na het spelen haha.

Verder deden we veel spelletjes en knutselden we samen.

Vrijdag was de Sint Maarten viering en alle ouders mochten er het laatste kwartiertje bij zijn in de klas. Zo fijn! Ze zongen de Sint Maarten liedjes in een kring rondom het kleed en de zelf uitgeholde pompoen kaarsjes. Ze kregen de werkjes van de herfst periode mee naar huis en Mees speelde nog wat met het keukentje. De sfeer in zo’n vrije kleuterklas vind ik echt magisch. Ik ben zo blij dat we voor deze school hebben gekozen. Lot voelt zich zo veilig en thuis, heel mooi om te zien.

Zaterdag was het feest want opa Johan wordt 65 jaar!

Magisch plaatje vind ik dit.

’s Avonds mochten ze de schoen zetten. Wij doen dit 1x per week op zaterdag. Lot dacht slim te zijn en zette dus drie paar schoenen haha.

Daar trapten de sint en pieten niet in haha. De klei was op en kregen ze nieuw in de schoen, daar moest natuurlijk meteen mee gespeeld worden.

Er liepen spontaan pieten door de straat. Lot stond natuurlijk bij het raam te kijken en toen kwamen ze even hallo zeggen en pepernoten uitdelen door het raam.

’s Middags liepen we even naar de intocht in Maasbree. Vanja maakte deze foto nog van de wagenbak want dat was de allerlaatste keer. We bouwden de Joolz wagen om naar het zitje dus doei echte babyfase. Een beetje gek ook wel.

Er waren optredens van een kinderdansgroep en het kinderkoor, zo leuk! Lot vindt zingen en dansen helemaal geweldig dus die stond vrolijk mee te doen. Lot en Mees maakten een tekening voor Sinterklaas en die moest natuurlijk afgegeven worden. Mees wilde hem alleen weer mee naar huis nemen haha.

Wat een super leuke en fijne week!

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zoek je iets?