Home » Weekmenu: wat eten we ’s avonds?

Weekmenu: wat eten we ’s avonds?

Avondeten

Een heel veel aangevraagd artikel: wat eten wij als avondeten en hoe plan ik dit allemaal?

Ik doe de meeste boodschappen online bij de AH. Zeker nu ik zwangerschapsischias heb is dat ideaal. Ik werk veel thuis dus qua bezorgmomenten zit er altijd wel wat tussen dat past. Als ik de online boodschappen ga doen dan maak ik altijd een weekplanning en zo plan ik dus ook al het avondeten. Verder zie je bij de AH een lijstje met eerder gekochte artikelen. Die loop ik altijd door omdat daar heel veel basis voedingsmiddelen in staan zoals brood, beleg, melk, kwark enzovoorts en zo vergeet ik dus niks. Tip!

Door online boodschappen te bestellen ben ik me ook veel bewuster van wat ik allemaal in huis heb en ben ik minder gevoelig voor impulsaankopen. Nu viel dat gelukkig altijd wel mee maar toch. Ik merk zelf dat ik bijna altijd genoeg in huis heb terwijl als ik zelf de boodschappen ga doen ik het lastiger vind om in te schatten hoeveel ik nu precies nodig heb.

Ook deze week heb ik weer een planning gemaakt en deze laat ik jullie hieronder zien. Dit weekend zijn we een weekend weg waarin het eten geregeld is dus het is in die zin geen standaard week maar ik had de blog al gepland en er is altijd wel wat dus ik laat het jullie gewoon zien.

Voordat we beginnen nog even de welbekende disclaimer: ja, ik ben diëtist en Herbalife coach en ja ik ben veel met gezonde voeding en lifestyle bezig. Dat wil alleen niet zeggen dat ik niet kies voor wat minder gezonde producten dus zie het niet zo zwart wit als goed of fout. Dit is hoe wij het doen. Op het moment ben ik 25 weken zwanger en heb ik ook geen doel om af te vallen (duh?) dus we eten gewoon gezond maar er is meer ruimte voor extraatjes dan als ik wel fysiek doelen had wat dat betreft. Got it?

Maandag

Afgelopen maandag maakte ik pasta. Dit maak ik vaak voor twee dagen zodat we op een drukke dag toch een gezonde maaltijd op tafel hebben. Ik gebruik daarvoor 500 gram gehakt. Vaak kiezen we voor mager rundergehakt. Heel soms ook voor gemengd gekruid gehakt zoals je nu op de foto ziet. Ik pak hiervoor bijna altijd een zak roerbakgroenten van 500-600 gram en 500 gram pasta. De saus maak ik bijna altijd zelf van tomatensaus of tomatenfrito en een blikje tomatenpuree (zie foto hierboven). Hier halen we dan vier porties uit voor onszelf en ook makkelijk nog twee porties voor Lot.

Avondeten dietist

Dinsdag

Gisteren aten we dus nog een keer deze pasta. Dit is trouwens echt Lots lievelingsgerecht, wat een pastamonster.

Woensdag

Vandaag is Vanja laat thuis van het werk (’s avonds pas) dus ik moet Lot naar bed doen. Helemaal prima natuurlijk maar door de zwangerschapsischias wel even een uitdaging. Zeker nu ik vanochtend opstond met heel veel pijn. Ik koos ervoor om vandaag makkelijk te koken. Een kwestie van accepteren dat het zo is en dat ik doe wat ik kan, ik kan ook niet toveren. Voor mezelf heb ik daarom een kant- en klare verse soep: rode linzen-kokos-pompoensoep. Waarschijnlijk pak ik er dan nog een boterham bij en voordat ik naar bed ga vanavond een extra Herbalife shake. Lot krijgt vandaag een potje. Ik probeer voor haar altijd te koken en ze eet eigenlijk altijd met de pot mee. Als we ergens naartoe gaan nemen we wel vaker een potje mee en vandaag is dus ook zo’n dag dat ik voor een potje kies. Vers is absoluut beter maar er is niks mis met af en toe een potje. Lot vindt ze ook nog allemaal lekker dus helemaal prima.

Donderdag

Ik probeer de balans wel altijd in de week te houden. Zo hebben we maandag en dinsdag pasta gehad en de woensdag een ‘makkelijke’ dag. Dus kook ik nu ook gewoon aardappelen/groenten/vis. Ik gebruik altijd vastkokende aardappelen, heb nu verse sperziebonen gekocht en een stuk zalm. Ik maak er vandaag een magere jus bij die ik tegenkwam op de AH site, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een sausje heb gehad. Wij geven er niks om en zijn het ook niet gewend maar ik dacht doe eens gek.

Vrijdag

Wij vertrekken vanavond naar het Leadership Development Weekend van Herbalife waar we een heel weekend trainingen volgen om alle klanten nog beter te kunnen helpen en ons team nog beter te kunnen coachen naar hun doelen ook qua financiële vrijheid. Lot blijft thuis en tante Lynn en tante Anne komen bij ons oppassen. Vandaag maak ik een grote pot nasi waar Vanja, ik, Lot en Lynn vandaag van kunnen eten en Anne, Lynn en Lot morgen ook nog. Dat heb ik een beetje van mama overgenomen. Als er mensen in huis zijn dan zorg je dat er eten is.

Zaterdag & Zondag

Zaterdagavond hebben we een Herbalife party en dit is altijd inclusief een luxe diner. Zondag hebben we nu nog niks gepland. De training is rond 16:00 uur afgelopen en hierna is er altijd nog een borrel waar wat (gezonde) snacks geserveerd worden. En meestal ook wel wat bitterballen. We zijn dan ’s avonds weer thuis na dit trainingsweekend dus waarschijnlijk wordt dit een boterham met een gebakken eitje of iets dergelijks.

 

Niet echt een standaard week maar ik ben van plan dit soort weekmenu’s vaker te delen, als jullie dat leuk vinden tenminste?

 

Volg ons via Bloglovin’InstagramFacebook of YouTube.

Deel:

1 Reactie

  1. Anna
    11 juli 2018 / 15:36

    Ik vind een weekmenu van iemand anders altijd erg leuk en inspirerend om te lezen. Elke zondag zelf aan het nadenken over wat ik die week weer ga maken en door zulke blogs kan ik inspiratie op doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.