Home » Zwangerschapsupdate: 11 weken zwanger

Zwangerschapsupdate: 11 weken zwanger

Weekly favorites

De allereerste zwangerschapsupdate! Vandaag ben ik precies 11 weken zwanger. Vanja en ik hadden 8 weken geleden een positieve zwangerschapstest in handen. Zoals beloofd zal ik elke week een update schrijven. 

Op 5 mei (hemelvaartsdag) hadden we een positieve test. Dit was zelfs nog voor ik ongesteld zou moeten worden en het was een heel licht positief streepje (dus niet de test die je hierboven ziet haha). Wat zo’n positieve test voor ons betekende zal ik in een later artikel nog vertellen.

En ja, dan ben je zwanger… Ik vond het fantastisch! We besloten vrij snel om het tegen niemand te vertellen tot de eerste echo. Zo konden we er zelf eerst even van genieten en aan het idee wennen.

Met 7 weken hadden we de eerste echo (ik dacht zelf dat ik toen 8 weken zwanger was, ik werd dus een week terug gezet). Het hartje klopte! Verder konden we nog niet heel veel zien, het is ook nog allemaal zo klein.

Na die eerste goede echo hebben we het aan onze ouders, broer en zussen verteld. We hebben alle reacties (stiekem) gefilmd en dat leverde echt super leuke beelden op. Hier wil ik nog een leuke compilatie van maken.

Daarna weer 3 weken wachten op de volgende echo. Toen ik 9,5 week zwanger was hadden we familiedag van Zetsen. Hier hebben we het aan de hele familie verteld. Kort daarvoor hebben we ook alle oma’s en opa ingelicht, heel bijzonder!

Afgelopen vrijdag hadden we de termijnecho, ik was toen 10 weken en 2 dagen zwanger en dan wordt ook de definitieve uitgerekende datum vastgesteld: 18 januari 2017. Ik kreeg dus weer 3 dagen terug van de week die ik eerst had moeten inleveren. De kleine was flink aan het spartelen en je kon al vanalles zien, een heel verschil met 3 weken geleden. Het is al echt een ieniemienie baby met alles erop en eraan!

 

Zwangerschapskwaaltjes

Ik mag echt niet klagen (even afkloppen natuurlijk). Ik merk dat ik veel sneller moe ben, met vlagen ben ik misselijk maar goed te doen. Ohja, en ik moet heel vaak naar de wc. Ook is mijn huid iets onrustiger.

Ik heb geen gekke cravings wat eten betreft. Ik drink wel meer melk en boterhammen met pindakaas zijn favoriet. Ik heb in verband met de cafeïne wel even moeten ‘afkicken’ van koffie. Ik drink nu max. 2 koppen koffie per dag. Ook de Herbalife thee wat minder in verband met de cafeïne. Verder merk ik dat ik wel meer honger heb waardoor ik mijn tussendoortjes veel minder snel oversla. Dat wil anders nog wel eens gebeuren.

Ik krijg ook heel veel vragen of ik al iets merk aan mijn buik. Ja, zeker! Mijn ‘sixpack’ is weg en die zal ook wel een hele tijd wegblijven maar die komt zeker weten weer terug 😉
Ik maak elke week een foto en het is super leuk om het verschil te zien, daar zal ook nog een artikel over online komen. Ik kon mijn buik(je) nog best goed inhouden maar ik vind het super fijn dat ik daar nu niet meer zo op hoef te letten. Natuurlijk zijn dit nog voornamelijk mijn darmen. Het kindje is nu ruim 3,5 centimeter.

 

Vinden jullie het leuk om zulke updates te lezen? Het is voor mij weer iets heel nieuws en ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden, laat je het me weten in de comments?

 

Liefs Nicky

Deel:

10 Reacties

 1. Annie Beurskens
  29 juni 2016 / 11:47

  Hoi Nicky , heel leuk om te lezen over jullie zwangerschap . Wat mij betreft mag je het zeker vervolgen .
  Wat betreft de koffie , er is ook cafeïne vrije, zowel oplos als snelfilter. Smaakt net zo lekker ! . Liefs Annie

 2. Rian
  29 juni 2016 / 12:34

  Hiel leuk um te laeze 🙂
  De schriefs aok leuk en fijn!!
  Gaon t zeker volgen!
  Nogmaols van herte en geneet same!
  Leefs x

 3. Shirley
  29 juni 2016 / 12:56

  Juist hartstikke leuk om erover te lezen. Een zwangerschap maak je zo van dichtbij mee (ook al sta je er verder vanaf). En natuurlijk ook voor jezelf leuk om later terug te lezen. Ik zal ze blijven lezen!

 4. Patricia
  29 juni 2016 / 14:18

  Wat leuk geschreven.aangezien ik zelf zwanger ben herken ik hier veel in.ga je blog zeker volgen. Groetjes patricia

  • 3 juli 2016 / 10:34

   Dankjewel Patricia, jij ook gefeliciteerd met je zwangerschap! Super leuk dat je me gaat volgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.