Home Β» Zwangerschapsupdate: 13 weken zwanger

Zwangerschapsupdate: 13 weken zwanger

13 weken zwanger

Het is weer woensdag en dus tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate. Vandaag ben ik 13 weken zwanger. Afgelopen week hebben we weer een echo gehad en hebben we de kleine weer kunnen bewonderen!

13 weken zwanger

Weer kreeg ik een inwendige echo omdat mijn baarmoeder naar achteren gekanteld ligt en ze het via de buik niet goed kunnen zien. De verloskundige is telkens verbaast dat dit kan omdat ik zo slank ben maar mama had dit ook haha. Dit maakt verder helemaal niks uit want als de kleine nog groter wordt dan kan de baarmoeder alleen maar naar voren en omhoog. De bovenste twee echofoto’s zijn inwendig gemaakt en de onderste twee via de buik. Inmiddels kunnen we de kleine wel gewoon via de buik zien maar veel minder gedetailleerd dan op de bovenste foto’s. We konden de wervelkolom zien en de darmpjes en hersenen. De blaas was gevuld en de kleine deed zijn mondje open, bizar! Het is een druktemaker, continu aan het bewegen dus naar het hartje luisteren was een uitdaging maar het is gelukt, heel bijzonder! De volgende keer zal de echo wel via de buik gaan omdat het bereik van de inwendige echo kleiner is en de kleine er dan dus waarschijnlijk niet meer oppast.

We hebben de vorige keer de officiële termijnecho gehad waar ook de definitieve uitgerekende datum wordt bepaald: 18 januari 2017. Deze keer werd de kleine ook weer gemeten en was ik weer twee dagen verder waardoor ik weer bijna op de datum uit kom die ik zelf in eerste instantie had berekend (14 januari 2017). De uitgerekende datum wordt nu alleen niet meer aangepast dus deze blijft staan op 18 januari πŸ™‚

De kleine was 6 cm groot, wat een verschil weer met 2 weken terug (3,5 cm!)

Vermoeidheid
Afgelopen week ging het qua vermoeidheid best goed, vrijdag en zaterdag was het alleen weer kassa. Telkens heb ik 3-4 goede dagen gehad waarna ik weer op ben. Misschien vraag ik in die 3-4 goede dagen toch nog net wat teveel van mijn lichaam? Maargoed, vrijdag en zaterdag maar rustig aan gedaan en dan is het ook weer goed.

Ik merk nu dat mijn buikje wel begint te groeien, ik kan deze nu ook niet meer helemaal inhouden (doe ik ook lekker niet haha). Ze zeggen dat dit groeien nu ook wel van de baby komt omdat de baarmoeder langzaam boven het schaambeen uitkomt. Leukleuk!

 

Liefs Nicky

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.