Home » Zwangerschapsupdate: 14 weken zwanger

Zwangerschapsupdate: 14 weken zwanger

14 weken zwanger

Gisteren alweer 14 weken zwanger. De weken gaan opeens heel snel maar dat komt misschien ook omdat ik me verder prima voel.

Afgelopen weekend zijn Vanja en ik naar het Leadership Development Weekend (LDW) van Herbalife geweest en man oh man wat kreeg ik daar veel leuke reacties op mijn blog! Dat had ik echt niet verwacht, super bedankt allemaal!

Ik heb mijn energie terug, heel fijn! Ik let evengoed wel op dat ik de dagen goed verdeel maar ik ben minder snel ‘uitgeput’. Afgelopen weken kon ik echt opeens even moeten gaan liggen en dan overviel me dat echt, dat is nu een stuk minder!

In de zwanger apps die ik op mijn telefoon heb (Ouders van Nu & Zwanger en Zo) kan ik de voortgang bijhouden. Volgens deze apps is de baby nu bijna 10 cm groot, wauw! De armen krijgen deze week de juiste lengte in vergelijking tot de rest van het lichaam en deze week krijgt de kleine piepkleine donshaartjes op zijn lichaam. Deze week zou een klein buikje zichtbaar worden doordat de baarmoeder boven mijn bekkenbeen komt. Nou, dat buikje is er al wel een tijdje haha. Op de foto hierboven (van afgelopen weekend) zie je het best goed (trotstrots).

De kraamzorg hebben we inmiddels al geregeld en deze week gaan we de ‘kleine kamer’ leeghalen. Er staat nu namelijk nog een grote kledingkast in en deze gaat naar onze slaapkamer. Plaats maken op de babykamer dus. We noemen dit de kleine kamer omdat dit een iets kleiner kamertje is dan onze slaapkamer en deze kamer was altijd ‘over’, het was meer een kleedkamer vanwege de kledingkast en we hangen daar altijd de was op. We hebben van Vanja’s zus het kamertje gekregen en dat staat nu nog in de woonkamer dus komend weekend gaan we hier eens mee aan de slag zodat het in elk geval niet meer in de woonkamer staat. We gaan verder nog niet verven of de babykamer klaarmaken hoor, we willen alleen de kamer alvast leegmaken zodat alles wat we al hebben gekregen er alvast kan staan. De rest komt (veel) later wel, tijd genoeg.

Vanavond ga ik weer mee bootcampen (ik doe het inmiddels rustig aan, no worries), ik vind het heerlijk om gewoon nog in beweging te zijn. Misschien ga ik de komende tijd wat vaker zwemmen, dat lijkt me ook fijn.

 

Zijn er trouwens nog meer lezers zwanger? Laat het me even weten in de comments, super leuk om te weten 🙂

 

Liefs Nicky

 

 

Deel:

2 Reacties

 1. Annemarie
  21 juli 2016 / 23:52

  Fijn om je verhalen te lezen en mooi dat je je goed voelt. Nog 2 weken en dan ben je alweer klaar met Moeders voor Moeders…
  Ik zie ons nog zitten bij jou aan de tafel. Nog een hele mooie zwangerschap gewenst en ik vind het leuk om je zo te volgen. Groetjes van Annemarie Killaars.

  • 22 juli 2016 / 09:29

   Hoi Annemarie, wat leuk dat je reageert!! Inderdaad nog 2 weken, ik ga er nog een artikel over schrijven 🙂 Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.