Home » Zwangerschapsupdate: 17 weken zwanger

Zwangerschapsupdate: 17 weken zwanger

17 weken zwanger

17 weken zwanger alweer, het wordt steeds echter. Zeker nu we weten of we een jongetje of een meisje verwachten. Alles was goed geweest uiteraard, als het maar gezond is (heel cliché maar toch waar). Maar gewoon om het te weten maakt het op de een of andere manier nog iets ‘echter’, voor mij althans! Komende zaterdag komt de eerste weekvlog online waarin we het bekendmaken, spannend! Afgelopen zaterdag zijn we voor het eerst gaan babyshoppen, zo leuk! En stiekem zijn we al wat namen door aan het nemen!

 

Hoe gaat het met mij?

In de vorige Weekly favorites vertelde ik over de buikkrampen die ik afgelopen week heb gehad. De huisarts en verloskundige dachten aan een blaasontsteking maar dat bleek niet zo te zijn. Waarschijnlijk is het toch allemaal een beetje veel geweest en heeft het geduw van de echo vorige week dinsdag ook niet mee geholpen. Na een aantal dagen rustiger aan doen werd het gelukkig minder en nu heb ik nergens last meer van. Wat ook sinds een week speelt zijn wat rugklachten, precies hetzelfde als toen ik nog topsport deed. Waarschijnlijk van een spier waardoor een zenuw niet helemaal lekker loopt. Door de hormonen wordt alles wat weker. Ik probeer goed op mijn houding te letten, heel belangrijk. Mijn zusje studeert volgend jaar af als fysiotherapeut en heeft alles gisteren even goed losgemaakt. Hoe fijn, thanks sis! Het voelt vandaag als één grote blauwe plek maar al wel een stuk beter!

Ik deed al geen buikspieren meer maar nu mag het officieel niet meer. Sporten blijf ik wel gewoon doen, maar gewoon een tandje lager dan normaal. Tijdens de topsport heb ik goed geleerd om naar mijn lichaam te luisteren, dat komt nu wel mooi van pas.

Mijn buik begint ook sneller te groeien nu, ik maak elke week een foto, dan kun je het verschil goed zien!

Qua vermoeidheid gaat het op zich wel goed, ik moet de dagen gewoon goed indelen. Het overvalt me minder dan in de eerste weken. Toen kon ik echt opeens even moeten gaan liggen van de vermoeidheid. Toch is mijn energie nog niet helemaal terug en dat hoeft ook niet, er gebeurt natuurlijk ook vanalles en dat kost veel energie! Ik moet er gewoon aan wennen dat het oké is als ik af en toe even een powernap pak en even op bed ga liggen (dat is zo niet mij haha), dan gaat het heel goed.

 

En met de baby?

Volgens de app die ik gebruik is de baby nu 18 centimeter lang. Het hartje is helemaal af en pompt 30 liter bloed per dag rond, wow! De kleine beweegt veel, ik voel het ook steeds vaker! Heel bijzonder en nog zoiets waardoor het allemaal nog echter wordt. Ik voel het vooral wanneer ik even rustig op bed ga liggen en ontspan. Over twee weken hebben we de 20 weken echo, het gaat allemaal zo snel!

 

Wat denken jullie? Wordt het een jongetje of een meisje?

 

Liefs Nicky

Deel:

3 Reacties

 1. Niki
  10 augustus 2016 / 18:27

  Een meisje! Ik vind jullie écht meisjes-ouders…

  • Niki
   10 augustus 2016 / 18:28

   En…. Wat is je buik al gegroeid, man!

 2. Alexandra
  10 augustus 2016 / 22:59

  Ik denk een een kleine Vanja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.