Home » 18 weken zwanger update

18 weken zwanger update

18 weken zwanger update

Ik ben precies 18 weken zwanger vandaag! Ik klets jullie weer even bij over hoe het gaat en wat er deze week allemaal met de kleine en mij gebeurt. Jullie konden in de eerste weekvlog zien dat we een meisje krijgen! Super leuke reacties hebben we hierop gehad, dankjulliewel allemaal!

Ik gebruik de app van Ouders van Nu en de app Zwanger & Zo (aanrader!). We gaan alweer beginnen aan week 19 en deze week krijgt de kleine al haar en wenkbrauwen. De baarmoeder komt inmiddels bijna tot aan mijn navel, dit voel ik zelf ook heel goed. Beeb is alweer 22 cm en we zijn al bijna op de helft. Verder is de kleine heel lenig: ze stopt net zo makkelijk een teen in haar mond als een duim 😉 fijn om te weten haha.

Qua energie gaat het met mij best goed. Vaak ben ik rond drie uur ’s middags even ‘gaar’, als de planning het toelaat ga ik even 20 minuten liggen en daarna kan ik er weer tegen. Dikke prima zo dus! De rugpijn is een heel stuk minder na de massage van Lynn dus dat heeft me echt goed gedaan. Afgelopen donderdag heb ik ook weer mee kunnen bootcampen. Hoe ik nu sport tijdens de zwangerschap zal ik later nog uitleggen in een apart artikel.

We genieten vooral erg van de zwangerschap en ik ben heel benieuwd wanneer Vanja de kleine ook kan voelen. In het begin (met 14,5 week) voelde ik vooral ‘plopjes’, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. Inmiddels voelt het echt meer als druk met soms een schopje, heel bijzonder! Als ik mijn hand op mijn buik leg dan reageert ze daar ook op, er komt bijna altijd wel een reactie. Vooral ’s avonds als ik rustig op bed lig of ’s ochtends als ik net wakker wordt.

 

Volgende week hebben we de 20 weken echo (met 19+1 weken), weer een mijlpaal waar we naartoe leven!

 

Liefs Nicky

Deel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.