Home » Zwangerschapsupdate: 1e trimester is voorbij!

Zwangerschapsupdate: 1e trimester is voorbij!

Zwangerschap

Vandaag is het alweer woensdag en dus weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate. Precies 12 weken zwanger vandaag dus het eerste trimester is officieel voorbij en… hallo vermoeidheid…

Ik mocht (mag) tot nu toe qua kwaaltjes echt niet klagen en ik dacht het wordt alleen maar beter want de eerste 12 weken zijn bijna voorbij. Dat zeggen ze tenminste altijd. Afgelopen week was best zwaar, ik was ineens heel moe! En het is toch echt een andere vermoeidheid dan het gewoon even wat drukker hebben. Nee zo’n vermoeidheid van: laat me slapen, nu! Zo’n vermoeidheid dat het je opeens overvalt. Midden op de dag, op de meest ongunstigste momenten vielen me de ogen dicht. Ja, wat doe je daaraan. Niet zo heel veel, je kunt er het beste aan toegeven blijkbaar dus vandaar dat ik nu soms midden op de dag een uur ga slapen (als de planning het toelaat). En ik kan je wel vertellen dat dit heel gek voelt en totaal tegen mijn principes ingaat, moeilijk dus 😉 Maar ik moet zeggen dat sinds ik even een stap terug doe het ook wel gaat, goede les in naar je lichaam luisteren. Goh, het lijkt net topsport zo’n zwangerschap 😉

Voor de rest heb ik wel echt een hele leuke week gehad dus het moe zijn mag de pret niet drukken. Alles voor de kleine denk ik dan maar en het gaat vast wel weer over!

Maar hee, check die buik hierboven. Dat is toch niet normaal…! De foto rechts is op precies 11 weken. Zoals ik eerder al zei had ik ook best veel last van mijn darmen. Ik heb altijd al PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) dus misschien dat ik er daarom ook wat gevoeliger voor ben ofzo? Ik kan mijn buik nog wel redelijk inhouden maar niet meer zoals op de beginfoto links (daar hou ik hem niet in trouwens). Het voelt alleen niet meer fijn dus dat doe ik ook niet meer, soms gaat het nog automatisch omdat ik dat toch zo goed als twee maanden gewend was omdat we niet wilden dat mensen het al wisten.

Vanavond hebben we weer een echo en dan mogen we ook voor het eerst naar het hartje luisteren. Ik heb elke keer heel veel zin in de echo’s maar toch vind ik het ook wel een beetje spannend elke keer. Ook dat zal wel normaal zijn denk ik?

 

Liefs Nicky

Deel:

3 Reacties

 1. Lieke Nijssen
  6 juli 2016 / 14:53

  Leuke blogs Nicky over je zwangerschap! Heel herkenbaar allemaal 😉
  Ik ga je site eens doorspitten op zoek naar lekkere recepten en goeie tips, want 1,5 week geleden kreeg ik te horen dat mijn bloedsuiker te hoog is. Op dieet dus..

  • 13 juli 2016 / 07:34

   Dankjewel Lieke, wat leuk dat je ze leest! Zal inderdaad wel herkenbaar zijn, zag mooie foto’s voorbij komen laatst van de vakantie! Hopelijk lukt het met je bloedsuiker. Als je een diëtist nodig hebt uiteindelijk weet je me te vinden 🙂

 2. Christine
  6 juli 2016 / 19:13

  Wat een lekker buikje heb je al…….heerlijk, hoort er ook bij!! En die vermoeidheid, ach er zijn ergere dingen!! Voor nu is het wat eerder toegeven en ja…ook die chocolademilkshake van Mc moet miss eens een keer op een heel onverwacht tijdstip gehaald worden door Vanja, maar hé….alles voor de kleine spruit. Blijf lekker genieten en dat hartje, geweldig. Als ik daar nog aan terug denk en aan die echo’s…heeerlijke tijd. Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.