Home » Zwangerschapsupdate: 25 weken zwanger

Zwangerschapsupdate: 25 weken zwanger

25 weken zwanger

Het werd weer eens hoog tijd voor een zwangerschapsupdate. Afgelopen woensdag was ik namelijk alweer 25 weken zwanger en er is best wel wat veranderd sinds de vorige zwangerschapsupdate.

De komende tijd gaan er weer meer voedingsartikelen online komen, door de vakantie en zwangerschap is de balans hierin een beetje verschoven. Daarnaast ga ik in de weekvlogs meer aandacht besteden aan de zwangerschap. Zo wil ik elke week een zwangerschapsupdate geven maar dan in de vlog. Komend weekend gaan we ook aan de babykamer beginnen dus die dingetjes zal ik jullie ook laten zien. Het komt steeds dichterbij!

Maar even terug naar de update. In de apps die ik nu gebruik kan ik zien dat ons kleine meisje inmiddels 33 cm lang is en ongeveer 720 gram weegt. Vorige week hebben we nog een groeiecho gehad bij de gynaecoloog als vervolg op de uitslag van de 20 weken echo. Alles was helemaal goed en gemiddeld. Het hoofdje bleef iets groter maar niet meer op de waardes waar we toen op uitkwamen. Heel fijn! Daar werd het gewicht geschat op 660 gram wat precies gemiddeld was.

Verder kan ik in de app lezen dat de baby ontspant van mijn stem en dat ze een lagere hartslag krijgt als ze mijn stem hoort. De zachte plofjes veranderen steeds meer in stootjes, trapjes en stompjes. Uh… ja zeker weten! Blijkbaar wordt de hartslag van de baby ook steeds duidelijker en zou Vanja deze zelfs kunnen horen, zo’n 10 centimeter boven de navel. Dat wist ik niet haha. Mijn buik puilt soms helemaal uit naar één kant, echt in een soort punt. Heel grappig om te zien, ik voel dan ook druk (lastig uit te leggen). Sinds de Extravaganza in Praag eind september voel ik de kleine ook als ik zit. Eerder alleen als ik op mijn rug lag en sinds deze week ook als ik sta. De stompjes worden dus inderdaad krachtiger. Ik vind dit zelf wel heel erg fijn, op de een of andere manier stelt het me gerust en sta ik nog wat bewuster stil bij hoe bijzonder het eigenlijk is.

Met mij gaat verder alles goed. Tijdens de vakantie goed uitgerust en ik heb weer helemaal zin om aan de slag te gaan. Wel merk ik dat ik wat sneller moe ben en dat kleine dingen als tegen de wind in fietsen toch net even zwaarder zijn dan voor de zwangerschap. Af en toe heb ik wat last van brandend maagzuur maar al met al voel ik me super goed! Ik ben nog steeds mee aan het bootcampen al pas ik de oefeningen goed aan zodat het niet te zwaar is. Zo ren ik bijvoorbeeld niet meer naar de plek waar we gaan bootcampen maar wandel ik ernaar toe en doe ik de push ups bijvoorbeeld op de knieën. Buikspieren doe ik al een hele tijd niet meer. Ik probeer dus elke keer een beetje te kijken wat wel en niet kan en goed naar mijn lichaam te luisteren. Afgelopen donderdag was de eerste bootcamp weer na de vakantie en toen kon ik toch wel merken dat ik én vier weken niet gesport had én vier weken verder zwanger was 😉

Verder staat er dat de baby deze week een mijlpaal bereikt en dat ze een overlevingskans heeft als ze nu geboren zou worden. Ik begreep van mijn zusje dat de grens inmiddels is bijgesteld naar 24 weken zelfs. Heel fijn om te weten maar ik heb toch liever dat ze nog even blijft zitten.

In de app Zwanger & Zo staat nog dat het huidje niet meer doorzichtig is maar steeds meer een roze kleur krijgt.

Tijdens de vakantie hebben we de naam definitief gekozen. Ik zal nog een artikel schrijven over hoe we dit aangepakt hebben.

 

Liefs Nicky

Deel:

2 Reacties

  1. 7 oktober 2016 / 14:20

    Mooie buik heb je! Fijn dat het allemaal mee blijkt te vallen met het hoofdje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.